Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2019-06-04

Hur många poäng behöver jag för en gymnasieexamen?

Hej! Jag håller på att läsa upp mina betyg på komvux och kommer ha endast 350 poäng kvar att läsa innan det är för sent för att ta ut ett slutbetyg. Två av mina bästa ämnen kommer då att strykas och jag vill försöka göra allt för att hinna få ut slutbetyget ändå.
Min fråga är vad som händer om man får F på en prövning? Vad jag förstår får man ha max 10% underkända betyg i ett slutbetyg? Inte för att det är något jag vill satsa på, men vill ändå vet om möjligheten fortfarande finns att räkna med poängen ifall jag skulle få ett F på någon prövning.

Finns det några andra vägar till att läsa upp sitt betyg? Jag räknar med att plugga 100% på komvux fram till juni 2020.
Hanna
avatar
2019-06-05
Hej,

En”gymnasieexamen i form av högskoleförberedande examen ska utfärdas för den som har betyg på utbildning som omfattar 2 400 gymnasiepoäng, varav godkända betyg i 2 250 gymnasiepoäng som innefattar betyg på

1. svenska eller svenska som andraspråk kurserna 1, 2 och 3,
2. engelska kurserna 5 och 6,
3. matematik kursen 1 b eller 1 c, och
4. gymnasiearbetet.

Hör gärna av dig till Komvux så kan de förklara mer kring vilka regler som gäller för din gymnasieexamen. De kan hjälpa dig att göra upp en lämplig studieplan. Det är bara på Komvux/vuxenutbildningen som man kan läsa upp sina betyg.

Lycka till!
Petra Öster
avatar
2019-06-05
Hej!
Jag har redan pratat med dem och får kalla handen...
Du har inte möjlighet att bara svara på min fråga kring prövning? Vad händer om man får underkänt på det, räknas poängen med eller inte?


Hanna
avatar
2019-06-07
Hej igen,

Komvux ska självklart kunna svara på dina frågor så jag rekommenderar att du bokar ett möte med studievägledare där. Eftersom man har en individuell studieplan kan jag inte svara på hur det skulle kunna se ut för just dig. Men gällande poäng så behöver du genom Komvux ha fått en studieplan som visar vilka kurser som ska ingå i din examen och vilka kurser du behöver godkänt i och vilka som kan vara underkända. Du måste få besked från Komvux kring dina frågor eftersom det är de som ska utfärda din examen.

Lycka till!
Petra Öster
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se