Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2019-12-14

Hur hittar jag en passande IT utbildning?

Hejsan
Snart kommer få min examen från gymnasiet inom dator och kommunikationsteknik och vill plugga vidare på universitet i växjö helst men hade lite tankar som blir tacksam om ni svara på
1. Om man har godkänd E i alla ämnena i 3 år då vad blir pöengen för att läsa på universitetet?
2.vilka linje kan jag läsa som kopplat till IT,dator,nätverk, som behöver bara grundläggande behörighet och korttid 1-3 år ?
3.kan jag läsa på distans med ovanstående info?
4. Vilket nivå har de kurser som är bara cr 3 månad ? Är det värd att läsa? Får man jobb efter dessa?

Mvh
Javid Sakhizadeh
avatar
2019-12-16
Hej,

Vad kul att du får examen snart! Poängen/snittbetyget kan du räkna ut här: https://www.studentum.se/bli-student/snittbetyg/. Sök på det du är intresserad av här https://www.studentum.se/, så får du upp en lista på utbildningar som kan passa. Fyll i distans som ort så ser du vad som finns på distans. Du måste läsa på om utbildningarna och ställa frågor direkt till utbildningsanordnarna för att ta reda på mer om innehållet och vilka jobb de riktar sig mot.

Lycka  till! /Petra,SYV
Petra Öster
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in