Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2021-01-01

Hur blir man tandsköterska?

jag är klart med grundskolan. och jag ska börja studera i komvux. min fråga är hur många år kan de ta för att klara ämnen som behöver för att gå på tandsköterska utbildning? Tack ❤️

Safaa D01
avatar
2021-01-02
Hej,

Vad roligt att du vill bli tandsköterska! Tandsköterska blir du om du läser en eftergymnasial utbildning på yrkeshögskolan på 1,5 år. För att vara behörig ska du ha avlagt en gymnasieexamen och många gånger krävs också att svenska 2 ingår i examen. Gymnasieexamen tar 3 år. 

Lycka till!

Petra Öster
avatar
2021-01-02
Vilket program i gymnasiet tycker du bäst för detta yrket?
Safaa D01
avatar
2021-01-04
Du ska kunna bli behörig efter vilket gymnasieprogram som helst men det är en bra idé att lägga till den grundläggande behörigheten om man läser ett yrkesprogram (vilket man alltid kan göra på yrkesprogram). Vård-och omsorgsprogrammet kan vara ett bra alternativ om man vill jobba inom vården men diskutera ditt val av program och kurser med en vägledare på Komvux.
Petra Öster
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in