Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Hjälp / Frågor

avatar
2020-10-13

Hur blir man barnskötare?

Hej!
Jag bör i Göteborg och jag är intresserad att läsa Barnskötare och elevassistent på distans i Astar., så kan jag göra provet också med data utan att komma till skolan och jag har examen för lärare från mitt hemland Syrien ,erfarenhet 10 år på grund skolan ,görde kurs som heter snabbt spåret för lärare med praktik 8 månader i skolan här i Sverige. Jag klart med svenska som andra språk 3 så min andra fråga är kan dem att hjälpa mig att studera barnskötare på kortare tid? och tack.
Mekala
avatar
2020-10-15
Hej,

Du behöver kontakta själva skolan för att fråga om det finns möjligheter att tillgodoräkna något från din tidigare utbildning.

Med tanke på din bakgrund som lärare så skulle jag dock rekommendera att du försöker söka jobb som just elevassistent eller barnskötare innan du bestämmer dig för en ny utbildning. Inget av dessa yrken kräver nämligen en viss utbildning.

Som grundskolelärare kan det dessutom finnas möjligheter att utöka sin behörighet till förskolläare om du hellre vill jobba i den åldersgruppen. Och som lärare har du mycket goda möjligheter att bli anställd sm elevassistent då yrket inte kräver någon utbildning. 

Vänligen,
Petra Öster
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in