Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hjälp / Frågor

avatar
2020-03-21

Hur blir jag pilot?

Hej!
Jag vill plugga till pilot, men jag vet inte hur urvalet ser ut. Det vill säga att jag vill ha information om pilot utbildningen generellt, specifikt urvalet och kostnader. Det finns många förslag men ändå jag har svårt att förstå hur kostnaderna ser ut.
Med vänlig hälsning
Karwan
Karwan Ahmadi
avatar
2020-03-23
Hej Karwan,

Vad roligt att du vill bli pilot! Det finns många olika pilotutbildningar och typer av pilot så därför är det svårt att svara på. Kontakta de utbildningsanordnare som du är intresserad av så kan de hjälpa dig reda ut kostnaderna.

Lycka till!
Petra Öster
avatar
2020-03-23
Hej!
kan jag be dig och skriva deras nummer här så att bli lättare för mig!
Med vänlig hälsning
Karwan Ahmadi
Karwan Ahmadi
avatar
2020-03-25
Hej,

Börja med att bestämma dig för vilken typ av pilot du vill bli om du inte gjort det än. Det kan det vara bra om du läser på lite om de typer av pilot som finns. Det finns till exempel trafikpilot, helikopterpilot och stridspilot.

När du vet vilken typ av pilot du villl bli är det lättare att söka på vilken utbildning till pilot som du vill gå och kolla upp vad som är behörighetskraven och kostnaderna ser ut för just den utbildningen. Det kan du göra här: https://www.studentum.se/utbildning/pilotutbildning. Om du klickar på länkarna i listan hittar du kontaktuppgifter till de olika utbildningsanordnarna. 

Lycka till! /Petra,SYV

Petra Öster
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in