Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2019-12-18

Hur blir jag målare?

Hej.
Jag har gått och tog examen inom bygg och anläggnings programmet med inriktning husbyghmad träarbetare på gymnasiet. Är det möjligt för mig att omskola mig till målare då? Bor i Östergötland. Hur kan jag isåfall gå tillväga?
Madeleine Söderquist
avatar
2019-12-19
Hej,

Vad kul att du vill bli målare! Det kan finnas inom Komvux/vuxenutbiIdningen men eftersom du tredan har en gymnasieutbildning är du inte prioriterad en plats där. Du kan kontakta Komvux i din kommun och fråga om vilka möjligheter som finns där. Passande utbildning kan även finnas inom yrkeshögskolan så du kan även titta på YH-utbildningar.

Det kan också finnas möjlighet att få lärlingsanställning i ett måleriföretag. Då gäller det att på egen hand försöka hitta ett måleriföretag som vill anställa en lärling för färdigutbildning. Du kan hitta mer information om utbildning till målare här: https://malare.nu/utbilda-dig-till-malare.

Lycka till!
Petra Öster
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in