Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2020-11-18

Hur blir jag Barnskötare?

Hej! Jag skulle vilja ha mer information om hur jag kan gå till väga för att bli barnskötare. Har omvårdnadsprogrammet från gymnasiet och har nu i vuxen ålder läst till stödpedagog på yh. Behöver jag gå en hel utbildning eller kan det räcka med enstaka kurser?
Med vänlig hälsning, Karin
Karin Claesson
avatar
2020-11-18
Hej,

Vad roligt att du vill bli barnskötare! Du hittar utbildningar till det här: https://www.studentum.se/utbildning/barnskotarutbildning. Eftersom det är via vuxenutbildningen man läser så behöver du kolla med vuxenutbildningen/Komvux i din kommun om du kan läsa den där. Det går inte att läsa enstaka kurser utan man går en hel utbildning. Det kan dock vara så att du inte prioriteras i urvalet till utbildningen eftersom Komvux prioriterar de med lägre utbildning. Så kolla med Komvux hur det ser ut i din kommun. 

Lycka till!
Petra Öster
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in