Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Hjälp / Frågor

avatar
2019-05-06

Hinner jag skriva Högskoleprovet?

Hej!
Jag inser att jag inte hinner göra högskoleprovet nu i höst (oktober) innan jag tänkte söka in till universitet (september) till start våren 2020. Det är en utbildning som kräver grundläggande behörighet (systemvetenskapliga programmet ORU), och jag har fullt godkänt med en merit på 18.95 till den utbildningen. Är det katastrofalt att jag inte hinner med det, eller finns det en chans att man kommer in?
Moa
avatar
2019-05-06
Hej,

Har du kollat upp tiderna för sista kompletteringsdag? Ofta så har man tid på sig att komplettera med betyg och resultat från högskoleprov till strax innan antagningsbeskedet. Högskoleproven är även förlagda så att man ska få resultatet i tid inför nästa termin. Så om man skriver högskoleprov på hösten ska man kunna söka till vårterminen. Du har ju såklart chans att komma in på dina gymnasiebetyg även om du inte skulle skriva högskoleprovet. 

Lycka till!
Petra Öster
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Logga in