Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2015-11-06

Bli undersköterska

Hej!
Jag funderar på att vidarutbilda mig till undersköterska inom sjukvård. Jag är konstnär och har en master of fine arts (200poäng i gamla systemet). Kanske kan tilläggas att jag gick samhällsvetenskaplig linje på gymnasiet.

Jag skulle vilja läsa på distans i Stockholm och ser att det finns en uppsjö val och inriktningar t.ex. a,b o c kurser osv. Jag undrar hur jag skall navigera i detta och vilken kurs som skulle passa mig bäst?
Tacksam för feedback, tack på förhand
Mvh Björn Kjelltoft

Björn
avatar
2015-11-06

Hej Björn,

Om du vill studera till undersköterska ska du kontakta Vuxenutbildningen i din kommun. Det är där igenom du söker och det är din kommun som godkänner om du får gå utbildningen eller inte. Personer som saknar gymnasieutbildning sen tidigare prioriteras.

På Vuxenutbildningen finns studie- och yrkesvägledare som kan coacha dig i ditt val av utbildning.

Hos oss på Studentum.se kan du läsa mer om att studera på komvux.

Lycka till med dina studier!

MVH

Helene Svanberg
avatar
2015-11-06

Hej Helene, tack för snabbt svar!
En liten följdfråga innan jag kontaktar min kommunala vuxenutbildning: finns det andra utbildningar till undersköterska än komvux för mig som redan har gymnasieutbildning?
Tack
Björn

Björn
avatar
2015-11-06

Hej Björn!

Undersköterska är en gymnasial utbildning, vilket innebär att du som redan har en gymnasieexamen endast kan läsa utbildningen genom en vuxenutbildning (komvux).

Vänliga hälsningar,

Andrea Karlsson