Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2021-11-25

Att plugga i Italien

Hej! Jag går färdigt mitt sista år på gymnasiet nästa termin och alltid varit intresserad av att studera utomlands. Helst vill jag plugga till psykolog, eller plugga litteratur. Just nu riktar jag in mig på Italien, och såg att det fanns ett psykologprogram på 3 år. Om jag väl bestämmer mig för att göra det, vad för chanser kommer jag ha för att kunna flytta tillbaka till Sverige och jobba som psykolog?

Jag vet att det krävs licens osv, kanske kompletterande utbildning, jag vill bara veta vad mina förutsättningar skulle vara. Jag vill inte plugga något som jag inte kommer ha användning av senare. Tack på förhand för svar!
Bella
avatar
2021-11-26
Hej!

Jag rekommenderar dig att se vad som krävs för att arbeta som psykolog i Sverige och om det verkar möjligt att arbeta med utländsk examen. Som du säger krävs licens och det kan förekomma att du får göra en kompletterande utbildning. Du kan även kolla upp hur mycket utbildningarna skiljer sig åt och vad som krävs för att få en licens i Sverige.

Om du läser en utbildning utomlands kan du göra en bedömning av den via Utbildnings- och högskolerådets hemsida när du är klar.

Lycka till! / Hannah, SYV
Studentum
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in