Visa studentum.se som: Mobil

Hjälp / Frågor

avatar
2021-11-21

Arbeta med flera åldrar

Hej,
Jag skulle vilja jobba med 4-19 åringar i ett och samma yrke men vad jag vet om så finns det inget sådant jobb och kan bara välja en specifik ålder t.ex 13-19 åringar.
Jag tänkte ni kanske hade tips på några yrken där man arbetar med en sån bred ålderspann så kan jag själv gå in och kolla vad som finns där ute, för jag själv har svårt att hitta det.
caroline
avatar
2021-11-26
Hej!
Det är ett ganska stort spann mellan 4 åringar och 19 åringar, vilket gör att det kan vara svårt att hitta arbetssätt som fungerar för alla dessa åldrar. När du är 19 år räknas du även som myndig och vuxen.
Inom vården kan du arbeta med barn mellan olika åldrar. Även inom Socialtjänsten och Barn- och ungdomspsykiatrin, BUP. Oftast är det som du säger att du fokuserar inom ett visst åldersspann för att kunna ge barn bästa möjliga förutsättningar och hjälp. Inom Socialtjänsten och BUP kan du bara socionom, psykolog, sjuksköterska, läkare, arbetsterapeut med mera.

Jag skulle rekommendera att du börjar fokusera på antingen yngre barn eller äldre, då det kan bli problematiskt att hitta någonting direkt som sträcker sig över dessa åldrar specifikt. Du kan alltid utbilda dig inom en gren och sedan komplettera med vidareutbildning för att bredda ditt arbetsfält.

Lycka till! / Hannah, SYV
Studentum
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in