Hitta ditt yrke - PT

Danny Cranmer, 31, har alltid brunnit för att hjälpa andra människor. Att våga tro på sig själv och följa sitt hjärta tog lite tid, men tillslut bestämde sig Danny för att satsa på PT-yrket till 110 procent. Efter noga övervägande började han sin utbildning till PT på SAFE education, något som visade sig vara ett ...

SAFE educationsDanny Cranmer"Det bästa med mitt jobb är utan tvekan den möjlighet jag har att verkligen kunna förändra någons liv."


Danny Cranmer, 31, har alltid brunnit för att hjälpa andra människor. Att våga tro på sig själv och följa sitt hjärta tog lite tid, men tillslut bestämde sig Danny för att satsa på PT-yrket till 110 procent. Efter noga övervägande började han sin utbildning till PT på SAFE education, något som visade sig vara ett av de bästa val han gjort! 

Dannys utbildning

Namn: Personlig tränare
Ort: Stockholm, Göteborg, Malmö
Utbildningstyp: Yrkesutbildning

SkolaSAFE education
Längd: 32 dagar
Kostnad: 64 950 kr inkl. moms

Läs mer              Lämna intresseanmälan

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till PT?


– Som många andra så har jag alltid brunnit för att hjälpa andra människor. Det som tog tid för mig var att hitta bästa sättet för mig att göra detta på. Att våga tro på mig själv, på mina egna förmågor och följa mitt hjärta. Jag tänkte att om jag ska ha en verklig chans att nå ut till människor är det av yttersta vikt att jag har en stark passion för det jag lär ut, berättar Danny.

– För mig var det därav självklart att jag ville jobba med hälsa och välmående på något sätt. Idrott och träning har alltid spelat en central roll i mitt liv, och under tonåren växte även intresset för människans mentala förmågor. Trots detta dröjde det länge innan jag tog beslutet att utbilda mig till Personlig Tränare på SAFE education. Detta visade sig var ett av de bästa val jag gjort!

Var det svårt att få arbete efter examen?

– För mig gick det snabbt. Jag fick jobb två veckor efter avslutad PT-utbildning.

Danny med en kundHur kom det sig att du fastnade för utbildningen?

– Då jag verkligen ville satsa på PT-yrket till 110 procent så kändes det särskilt viktigt att hitta en utbildning som motsvarade mina höga krav. Det finns ganska många olika PT-utbildningar, men endast ett fåtal som kändes helt rätt för mig. Jag jämförde noggrant vad de olika utbildningarna hade att erbjuda.

Vad var det bästa med utbildningen?

– Det bästa var utan tvekan våra otroligt inspirerande och pedagogiska lärare. Hela utbildningen kändes samtidigt väldigt professionell och väl genomtänkt ut i minsta detalj. Jag lärde mig otroligt mycket under den tid som jag studerade, och kände mig verkligen väl förbered inför mitt nya yrke när det var dags att sätta igång på riktigt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är utan tvekan den möjlighet jag har att verkligen kunna förändra en persons liv. Och på så sätt förändra verkligheten för alla i personens omgivning. Tacksamheten man får är oslagbar. Det är samtidigt ett otroligt kreativt och fritt jobb. Det är upp till var och en att hitta sitt sätt att arbeta på. Detta gäller till exempel den pedagogik man väljer att nyttja men även när och hur man vill arbeta. Man blir samtidigt tvungen att vara helt närvarande under varenda sekund av sin arbetstid.


Dannys arbetsplatsVad är det mest utmanade med ditt arbete?

– Det mest utmanande för mig är att hitta den optimala balansen mellan att bemöta varje individ på rätt sätt utan att förlora för mycket av den jag själv är.

Vem passar yrket för tycker du?

– Yrket passar drivna och passionerade individer som är bra på att lyssna och kommunicera.

Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som dig?

– Ta kontakt med någon som redan arbetar som PT eller på en PT-skola. Prova på genom att vara en kund. Många erbjuder en kostnadsfri konsultation. SAFE education erbjuder även gratis PT-pass med studenter i samband med deras utbildning. Vad säger din intuition? Ibland tar den de bästa besluten.

Arkiv: Hitta ditt yrke


Annonser