Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - Personlig tränare

Brusik Burhan, personlig tränare

PT - för dig som gillar träning och människor

För Brusik Burhan, 35 år, har träning varit ett intresse sedan länge. Från jobbet som säljare på träningscentret SATS var beslutet enkelt att utbilda sig till personlig tränare.

– Det är det bästa yrket! En härlig arbetsplats och massa nya människor som man lär känna.

UtbildningPersonlig tränare
Ort: Göteborg, Stockholm, Malmö
Utbildningstyp: Yrkesutbildning

SkolaSAFE Education
Längd: 32 dagar
Studiestöd: Nej

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till PT på SAFE Education?

– Jag valde att utbilda mig till personlig tränare (PT) på SAFE eftersom jag jobbade på träningscentret SATS som säljare tidigare. Många som jobbar där har utbildat sig via SAFE och för mig var det en självklarhet.

Hur var utbildningen? Beskriv gärna innehållet!

– Utbildningen var bra. Jättehärliga lärare, sköna lokaler och studiematerialet var lättläst. Man lärde sig ganska fort hur yrket fungerade, tycker jag.

Var det svårt att få arbete efter examen?

– Nej, för mig var det enkelt eftersom att jag jobbade på SATS innan. Jag hade alltså fått en fot in i arbetslivet och SAFE har gott rykte i branschen. De flesta känner till och vet att det är en seriös utbildning och att man verkligen lär sig yrket.

Intresserad av att bli PT som Brusik? Läs mer här!

Hur kom det sig att du fastnade för utbildningen?

– Jag har alltid gillat träning och hur kroppen fungerar så för mig var det självklart att jobba med träning.

Vad var det bästa med utbildningen?

– Det är svårt att säga vad som var det bästa. Förutom alla skolkamrater och lärare så hade undervisningen ett bra upplägg - det var inte för mycket att ta in fastän det kunde vara långa dagar.

Beskriv ditt yrke som PT; vilka är dina huvudsakliga uppgifter?

– Mina huvudsakliga uppgifter som PT är att hjälpa människor att träna rätt, få rätt teknik, berätta vad syftet med träningen är, motivera och få kunderna att se träningen som en naturlig sak i vardagen.

Hur ser en vanlig arbetsvecka ut för dig?

– Det är nog olika för alla. Men beroende på mina kunder så kan en vanlig arbetsvecka bestå av arbete måndag till torsdag med 10-11 timmar om dagen, fredagar och lördagar blir det oftast 4-6 timmars arbete och sedan ledig på söndagar.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Att få hjälpa människor, se deras glädje när vi tillsammans når de delmål eller de mål som de har.

Hur skulle du säga att det är att arbeta som PT?

– Jag skulle säga KUL!! Det kan vara stressigt, men det är vad man gör det till. Men man mår så bra när man ser sina kunders glädje och vilja till att träna.

Vad är det mest utmanade med ditt arbete?

– Det mest utmanande är nog att hitta fler klienter samt att få in dem i schemat så att det går ihop med alla kunder man har.

Vem passar yrket för?

– Yrket passar faktiskt de flesta. Visst måste du tycka om träning, hjälpa människor och inte vara blyg. Du får flera nya ”vänner” som du pratar med allt och inget om. Det är en resa man gör tillsammans.

Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som dig?

– Mitt tips är: Tycker du om träning, människor, och är social - vad väntar du på?! Det är det bästa yrket! En härlig arbetsplats och massa nya människor som man lär känna.

Läs om PT-yrket här!

Arkiv: Hitta ditt yrke

Senast uppdaterad: 29 aug 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke - IT-säljare

Petter Åström, 30, hade flera års erfarenhet inom IT och försäljning, men bestämde sig ändå för att ytterligare komplettera sin kunskap genom YH-utbildningen IT-säljare på Sälj&Marknadshögskolan. 
– Branschen är verkligen i behov av kvalificerade säljare och det visste jag sedan tidigare. Därför visste jag också att möjligheterna till jobb var mycket stora, berättar Petter. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-25

Hitta ditt yrke - AD-assistent

Nina Petterson, 42, ville bredda sin kunskap inom Media- och kommunikation och valde en ettårig utbildning på Hjälmared Folkhögskola. 
– Mitt mål med utbildningen var att lära mig Adobe-programmen för att kunna jobba som AD-assistent, berättar Nina.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-14

Hitta ditt yrke - Kvalificerad säljare för optikbranschen

Gillar du människor, att prata och att jobba med försäljning? Gör som Karolina Sandgren, 30, och utbilda dig till Kvalificerad säljare för optikbranschen på Norrtälje OptikCentrum.
- Det finns så många möjligheter! Vi är ett par stycken i klassen som har valt att gå lite olika vägar i branschen, förklarar hon.

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se