Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - Personlig tränare

Brusik Burhan, personlig tränare

PT - för dig som gillar träning och människor

För Brusik Burhan, 35 år, har träning varit ett intresse sedan länge. Från jobbet som säljare på träningscentret SATS var beslutet enkelt att utbilda sig till personlig tränare.

– Det är det bästa yrket! En härlig arbetsplats och massa nya människor som man lär känna.

UtbildningPersonlig tränare
Ort: Göteborg, Stockholm, Malmö
Utbildningstyp: Yrkesutbildning

SkolaSAFE Education
Längd: 32 dagar
Studiestöd: Nej

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till PT på SAFE Education?

– Jag valde att utbilda mig till personlig tränare (PT) på SAFE eftersom jag jobbade på träningscentret SATS som säljare tidigare. Många som jobbar där har utbildat sig via SAFE och för mig var det en självklarhet.

Hur var utbildningen? Beskriv gärna innehållet!

– Utbildningen var bra. Jättehärliga lärare, sköna lokaler och studiematerialet var lättläst. Man lärde sig ganska fort hur yrket fungerade, tycker jag.

Var det svårt att få arbete efter examen?

– Nej, för mig var det enkelt eftersom att jag jobbade på SATS innan. Jag hade alltså fått en fot in i arbetslivet och SAFE har gott rykte i branschen. De flesta känner till och vet att det är en seriös utbildning och att man verkligen lär sig yrket.

Intresserad av att bli PT som Brusik? Läs mer här!

Hur kom det sig att du fastnade för utbildningen?

– Jag har alltid gillat träning och hur kroppen fungerar så för mig var det självklart att jobba med träning.

Vad var det bästa med utbildningen?

– Det är svårt att säga vad som var det bästa. Förutom alla skolkamrater och lärare så hade undervisningen ett bra upplägg - det var inte för mycket att ta in fastän det kunde vara långa dagar.

Beskriv ditt yrke som PT; vilka är dina huvudsakliga uppgifter?

– Mina huvudsakliga uppgifter som PT är att hjälpa människor att träna rätt, få rätt teknik, berätta vad syftet med träningen är, motivera och få kunderna att se träningen som en naturlig sak i vardagen.

Hur ser en vanlig arbetsvecka ut för dig?

– Det är nog olika för alla. Men beroende på mina kunder så kan en vanlig arbetsvecka bestå av arbete måndag till torsdag med 10-11 timmar om dagen, fredagar och lördagar blir det oftast 4-6 timmars arbete och sedan ledig på söndagar.

Vad är det bästa med ditt arbete?

– Att få hjälpa människor, se deras glädje när vi tillsammans når de delmål eller de mål som de har.

Hur skulle du säga att det är att arbeta som PT?

– Jag skulle säga KUL!! Det kan vara stressigt, men det är vad man gör det till. Men man mår så bra när man ser sina kunders glädje och vilja till att träna.

Vad är det mest utmanade med ditt arbete?

– Det mest utmanande är nog att hitta fler klienter samt att få in dem i schemat så att det går ihop med alla kunder man har.

Vem passar yrket för?

– Yrket passar faktiskt de flesta. Visst måste du tycka om träning, hjälpa människor och inte vara blyg. Du får flera nya ”vänner” som du pratar med allt och inget om. Det är en resa man gör tillsammans.

Vad har du för tips till den som funderar på att läsa samma utbildning som dig?

– Mitt tips är: Tycker du om träning, människor, och är social - vad väntar du på?! Det är det bästa yrket! En härlig arbetsplats och massa nya människor som man lär känna.

Läs om PT-yrket här!

Arkiv: Hitta ditt yrke

Du kanske också är intresserad av:

Hitta ditt yrke - PT

Publicerad: 2016-01-31

Danny Cranmer, 31, har alltid brunnit för att hjälpa andra människor. Att våga tro på sig själv och följa sitt hjärta tog lite tid, men tillslut bestämde sig Danny för att satsa på PT-yrket till 110 procent. Efter noga övervägande började han sin utbildning till PT på SAFE education, något som visade sig vara ett ...

Läs mer

Hitta ditt yrke - Projektledare affärsutveckling

Publicerad: 2013-10-24

Sara Ekström gillar att ha många bollar i luften och ansvaret för olika projekt. Som projektledare kan hon kombinera det hon tycker bäst om - samtidigt som jobbet aldrig blir långtråkigt.

Läs mer

Hitta ditt yrke - Art Director, AD

Publicerad: 2013-10-09

Sara hade jobbat länge inom restaurangbranschen när hon kände att det var dags att bryta upp och skapa en ny karriär. Hon har alltid varit kreativt lagd och valde att testa en kvällskurs i reklam/design för att se om ett skapande yrke var rätt för henne. Utbildningen satt som handen i handsken och nu går Sara en tvåårig heltidsutbildning inom design och reklam. Drömmen är att arbeta som AD på en reklambyrå i Stockholm.

Läs mer