Hitta ditt yrke - Kommunikatör

Camilla Waltin, Informations- och marknadsassistent (Kommunikatör)Namn: Camilla Waltin
Ålder: 25
Bor: Kungsängen
Utbildning: Webbkommunikatör/sociala medier, 2 år
Jobbar som: Informations- och marknadsassistent (Kommunikatör)

Endast tre lediga dagar efter examen, sedan började Camilla Waltin arbeta heltid som informations- och marknadsassistent. En dröm som gick i uppfyllelse säger hon själv, från sitt nya skrivbord, centralt i Stockholm.
– Jag hann bara skicka ut fåtalet ansökningar innan det blev klart att jag fick jobbet.

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till webbkommunikatör?
Jag har under de senaste åren skaffat mig en förkärlek för webben och kreativt skrivande. När jag tidigare jobbade som receptionist berättade en av medarbetarna om en utbildning till webbkommunikatör och jag fastnade direkt! Utbildningens utbud var som gjort för mig och mina intresseområden.

Var det svårt att få arbete efter examen?
Jag hann bara skicka ut fåtalet ansökningar innan det blev klart att jag fick jobbet som informations- och markandsassistent på ett företag i Stockholm. Efter examen var jag ledig i tre dagar innan mitt nya liv startade. Om jag ser till klassen har nästan alla 31 personer fått ett jobb och då har det bara gått någon månad sedan vi fick vårt examensbevis.

Hur kom det sig att du fastnade för utbildningen till webbkommunikatör?
Jag har alltid vetat att jag i framtiden vill ha ett jobb där jag ständigt måste utvecklas och där ingen dag är den andra lik. Ett jobb som just webbkommunikatör innebär allt detta.

Camilla Waltin under ett av alla möten som Informations- och marknadsassistent

Vad var det bästa med utbildningen?
Alla praktikperioder! I totalt 26 veckor var jag ute på arbetsmarknaden på heltid. Ett bra upplägg då jag dels fick känna på vad som passar mig bra och mindre bra. Men också på grund av alla kontakter som jag knöt under tiden. Ovärderligt!

Vad är det bästa med ditt arbete?
Som kommunikatör är det fullt upp hela dagarna. Det bästa med mitt arbete är att jag får kombinera webbkommunikation med administrativa arbetsuppgifter. Detta bidrar till att ingen dag är den andra lik. Jag varvar möten med att uppdatera webb och sociala medier till att hjälpa nyanställda med diverse material. Vi är ett litet men härligt gäng och vi varvar god kommunikation med många skratt.

Vad är det mest utmanade med ditt arbete?
Nu har det snart gått en månad sedan jag började arbeta som kommunikatör. Den största utmaningen har varit det som är den största utmaningen för de flesta på ett nytt jobb - att komma in i de vardagliga rutinerna helt enkelt! I framtiden tror jag att den största utmaningen kommer vara att försöka vara först med det nya inom kommunikation. För där vill såklart alla webbkommunikatörer på ett företag vara!

Hur skulle du säga att det är att arbeta som kommunikatör?
Tycker man om webb och kreativitet och att ständigt utvecklas kommer man älska jobbet som kommunikatör.

Vem passar yrket för?
Det är mycket som händer på en och samma gång så det gäller att man som person är stresstålig. Du ska också hela tiden vara hungrig på att lära dig nya saker då webbkommunikatörsyrket är en roll som ständigt utvecklas. Att vara social och att hela tiden arbeta för att ha god kommunikation med sina medarbetare och eventuella kunder är ett måste för få ut bästa tänkbara resultat av jobbet.

Vad har du för tips till den som funderar på att utbilda sig till kommunikatör/webbkommunikatör?
Om du redan är inne och funderar på att utbilda dig till kommunikatör vill jag bara säga grattis och go for it!


Arkiv: Hitta ditt yrke

Du kanske också är intresserad av:

Hitta ditt yrke - Energispecialist byggnader

Publicerad: 2016-04-26

Är du liksom Tobias Barsk, 26, intresserad av energi, byggnader och framförallt teknik? Vill du jobba med allt från praktiska ventilationsbesiktningar eller värmeinjusteringar till teoretiska energiberäkningar och energisimuleringar? Då kanske energispecialist är yrket för dig!

Läs mer

Hitta ditt yrke - Massageterapeut

Publicerad: 2011-11-01

Emil Eklöv har utbildat sig till massageterapeut på Medicinskt Kursforum och jobbar idag med yrket.
- Jag är en glad och öppen person av nyfiken natur och jobbar idag som Massageterapeut med eget företag som heter KNÅDA natur&friskvård, naturupplevelser och massageterapeutiska behandlingar med ett friskt och grönt fokus, berättar han.

Läs mer

Hitta ditt yrke - Produktionstekniker

Publicerad: 2013-10-24

Patric Olgrim läste drift och underhållsteknik på gymnasiet, men kände sig lite skoltrött då. Betygen blev därefter och inga jobb i den branschen, så när han sedan 13 år senare satte sig bakom skolbänken igen för att läsa kompositteknik så var det plötsligt inspirerande och på den vägen var det.
- Det är intressant och utvecklande, frihet under ansvar, berättar han.

Läs mer

Kommentarer: