Kategori
Utbildningstyp
Ort

Hitta ditt yrke - Kommunikatör

Camilla Waltin, Informations- och marknadsassistent (Kommunikatör)Namn: Camilla Waltin
Ålder: 25
Bor: Kungsängen
Utbildning: Webbkommunikatör/sociala medier, 2 år
Jobbar som: Informations- och marknadsassistent (Kommunikatör)

Endast tre lediga dagar efter examen, sedan började Camilla Waltin arbeta heltid som informations- och marknadsassistent. En dröm som gick i uppfyllelse säger hon själv, från sitt nya skrivbord, centralt i Stockholm.
– Jag hann bara skicka ut fåtalet ansökningar innan det blev klart att jag fick jobbet.

Hur kom det sig att du valde att utbilda dig till webbkommunikatör?
Jag har under de senaste åren skaffat mig en förkärlek för webben och kreativt skrivande. När jag tidigare jobbade som receptionist berättade en av medarbetarna om en utbildning till webbkommunikatör och jag fastnade direkt! Utbildningens utbud var som gjort för mig och mina intresseområden.

Var det svårt att få arbete efter examen?
Jag hann bara skicka ut fåtalet ansökningar innan det blev klart att jag fick jobbet som informations- och markandsassistent på ett företag i Stockholm. Efter examen var jag ledig i tre dagar innan mitt nya liv startade. Om jag ser till klassen har nästan alla 31 personer fått ett jobb och då har det bara gått någon månad sedan vi fick vårt examensbevis.

Hur kom det sig att du fastnade för utbildningen till webbkommunikatör?
Jag har alltid vetat att jag i framtiden vill ha ett jobb där jag ständigt måste utvecklas och där ingen dag är den andra lik. Ett jobb som just webbkommunikatör innebär allt detta.

Camilla Waltin under ett av alla möten som Informations- och marknadsassistent

Vad var det bästa med utbildningen?
Alla praktikperioder! I totalt 26 veckor var jag ute på arbetsmarknaden på heltid. Ett bra upplägg då jag dels fick känna på vad som passar mig bra och mindre bra. Men också på grund av alla kontakter som jag knöt under tiden. Ovärderligt!

Vad är det bästa med ditt arbete?
Som kommunikatör är det fullt upp hela dagarna. Det bästa med mitt arbete är att jag får kombinera webbkommunikation med administrativa arbetsuppgifter. Detta bidrar till att ingen dag är den andra lik. Jag varvar möten med att uppdatera webb och sociala medier till att hjälpa nyanställda med diverse material. Vi är ett litet men härligt gäng och vi varvar god kommunikation med många skratt.

Vad är det mest utmanade med ditt arbete?
Nu har det snart gått en månad sedan jag började arbeta som kommunikatör. Den största utmaningen har varit det som är den största utmaningen för de flesta på ett nytt jobb - att komma in i de vardagliga rutinerna helt enkelt! I framtiden tror jag att den största utmaningen kommer vara att försöka vara först med det nya inom kommunikation. För där vill såklart alla webbkommunikatörer på ett företag vara!

Hur skulle du säga att det är att arbeta som kommunikatör?
Tycker man om webb och kreativitet och att ständigt utvecklas kommer man älska jobbet som kommunikatör.

Vem passar yrket för?
Det är mycket som händer på en och samma gång så det gäller att man som person är stresstålig. Du ska också hela tiden vara hungrig på att lära dig nya saker då webbkommunikatörsyrket är en roll som ständigt utvecklas. Att vara social och att hela tiden arbeta för att ha god kommunikation med sina medarbetare och eventuella kunder är ett måste för få ut bästa tänkbara resultat av jobbet.

Vad har du för tips till den som funderar på att utbilda sig till kommunikatör/webbkommunikatör?
Om du redan är inne och funderar på att utbilda dig till kommunikatör vill jag bara säga grattis och go for it!


Arkiv: Hitta ditt yrke

Du kanske också är intresserad av:

Hitta ditt yrke - Personlig tränare

Publicerad: 2016-08-18

För Brusik Burhan, 35 år, har träning varit ett intresse sedan länge. Från jobbet som säljare på träningscentret SATS var beslutet enkelt att utbilda sig till personlig tränare.
– Det är det bästa yrket! En härlig arbetsplats och massa nya människor som man lär känna.

Läs mer

Hitta ditt yrke – hud- och spaterapeut

Publicerad: 2012-12-03

Isabelle älskar att träffa nya människor och att kunna kombinera det med sin stora passion i livet - skönhet och hälsa – passar henne perfekt. Just nu driver Isabelle eget företag och hyr in sig på en skönhetssalong i centrala Stockholm. Samtidigt vidarutbildar hon sig till hud- och spaterapeut hos Hudvårdshögskolan International Beauty School of Sweden.

Läs mer

Hitta ditt yrke - Lönespecialist

Publicerad: 2015-02-27

Frida Hesselgren, 37, skolade om sig till Lönespecialist på Iterum i Stockholm och var mycket nöjd med sin utbildning. 
– Det var alltid en positiv stämning på skolan där lärare och studenter hade en personlig kontakt med varandra, berättar Frida.

Läs mer

Kommentarer:


Logga in
Available educations
Studentum Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se