Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - Certifierad Stress- och Friskvårdsterapeut

hälsoakademin europa

hälsoakademin europaNamn: Frida Belfrage

Ålder: 32 år

Utbildning: Certifierad Stress- och Friskvårdsterapeut och Certifierad Coach på Hälsoakademin Europa.

Yrke: Certifierad Stress- och Friskvårdsterapeut och Certifierad Coach.

En kort sammanfattning om dig och ditt val av yrke:

Jag jobbade tidigare inom reklambranschen och blev trött på denna stressiga bransch. Jag ville jobba mer med de mjuka värdena i livet och dessutom har jag alltid brunnit för personlig utveckling, så det kände som ett naturligt steg för mig att utbilda mig inom hälsa och friskvård och få jobba förebyggande.

Varför har du valt en karriär inom hälsa?

För att det är en marknad som växer väldigt fort och dessutom blir människor mer och mer medvetna om sina val de gör i livet och är också intresserade av att investera både tid och pengar på att må bättre och att utvecklas.

Vad för utbildning har du läst och varför valde du just denna?

Jag valde att läsa till Stress- och Friskvårdsterapeut eftersom denna utbildning är väldigt bred då man läser 11 ämnen under de två terminerna. Därmed kan du välja under året vilka ämnen som du kommer att nischa dig mot och jobba vidare med. Dessutom var det en fördel att utbildningen var delvis på distans så jag kunde kombinera den med mitt jobb och samtidigt praktisera det jag lärde mig.

Var det svårt att få arbete efter examen?

Eftersom vi fick lämna in en affärsutvecklingsplan i examensuppgift så fick jag möjlighet att tänka efter hur jag ville jobba, mot vem och vilka verktyg jag behövde längst vägen. Dessutom fick man skriftlig feedback tillbaka vilket var oerhört värdefullt. Jag hade verkligen starkt självförtroende när jag var klar eftersom jag visste hur jag skulle ut och marknadsföra mig.

Vad är det bästa med ditt arbete?

Att få motivera människor att växa och tro på sig själva och känna att jag har varit delaktig i den resan.

Och vad är det mest utmanade?

Att inte glömma bort att tanka energi själv, för när du jobbar med människor och ger så mycket av dig själv till andra så måste du hitta ett sätt att ”boosta” dig själv så du kan prestera max hela tiden när du jobbar.

Vad kan man förvänta sig att tjäna?

Det beror ju lite på vilken målgrupp du jobbar mot. Men på ett ungefär så ligger det på 750:- per timme till privatperson och cirka 1200:- per timme mot företag.

Slutligen, har du några tips till dem som vill bli Stress- och Friskvårdsterapeut?

Att våga ta steget och investera i dig själv och att våga tro på att just du kan leva din dröm. Kan andra kan du!

Arkiv: Hitta ditt yrke

Senast uppdaterad: 26 okt 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-10-25

Hitta ditt yrke - Lönespecialist

Frida Hesselgren, 37, skolade om sig till Lönespecialist på Iterum i Stockholm och var mycket nöjd med sin utbildning. 
– Det var alltid en positiv stämning på skolan där lärare och studenter hade en personlig kontakt med varandra, berättar Frida.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke – hud- och spaterapeut

Isabelle älskar att träffa nya människor och att kunna kombinera det med sin stora passion i livet - skönhet och hälsa – passar henne perfekt. Just nu driver Isabelle eget företag och hyr in sig på en skönhetssalong i centrala Stockholm. Samtidigt vidarutbildar hon sig till hud- och spaterapeut hos Hudvårdshögskolan International Beauty School of Sweden.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-25

Hitta ditt yrke - Frisör

Henrik Nilsson, 24 år, studerade frisörutbildningen hos Ann Pettersson Hair Design School VT 2009. Han bor nu i Umeå där han driver sin egen frisörfirma.
– Jag fick jobb väldigt lätt när jag sökte. Just nu driver jag en egen salong, Speechless i Up2 gallerian. Jag jobbar även som konsulent åt Pivot Point och Hårologi  med att hålla kurser och visningar för frisörer i Sverige.

Läs mer

Logga in
Happy Students
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se