Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - B2B-säljare inom handel och tjänster

B2B-säljareNamn: Pernilla Thurberglearning partner
Utbildning:
B2B-säljare inom handel och tjänster (KY), på Learning Partner
Yrke:
Säljare på Chiquita

Pernilla ville jobba som säljare och förverkligade sina drömmar när hon läste utbildningen till B2B-säljare inom handel och tjänster hos Learning Partner. Idag jobbar hon som säljare och är jätte nöjd med sitt utbildningsval.

Pernilla examinerades från säljutbildningen år 2009.

Vad gör du en vanlig dag?

Jag planerar upp veckan och de besök jag ska göra under dagen. Jag har vissa bokade besök som jag utgår från och sedan ser jag vilka butiker som ligger i närheten som jag kan besöka. När jag är hos en kund tar jag upp förhandsordrar och pratar om kommande kampanjer. Men jag säljer inte bara in massa saker utan hjälper även butikerna med olika saker. Och när jag säljer så är det inte bara in i butikerna utan även ut ur dem. Jag har fokuset där och då jobbar jag bättre.

Vad är bäst med ditt jobb?

Relationsskapandet och att jobba ihop med människor. När man känner att det fungerar och att man lyckats med något tillsammans med butiken.

Hur har utbildningen hjälpt dig i jobbet?

Det som varit bäst var det om förhandlings- och argumentationsteknik. Hur ska man argumentera mot en butik för att de ska ta in min vara? Och det var väldigt bra att vi fick lära oss om olika personlighetstyper. På min LIA fick jag ta mycket ansvar, fick egen telefon och göra egna analyser. Det är jätteviktigt.

Vad var det roligaste med utbildningen?

LIA:n var väldigt bra, jag var hela tiden på Rydbergs. Jag hade fokus mot olika grupper, till exempel jobbade jag ett tag bara mot gatukök. Det viktiga med LIA:n är ju att det är då ens kontaktnät i branschen skapas. Och min handledare där var suverän och han är idag min mentor. Han kommer säkert fortsätta vara det länge till.

Vill du ha mer info om utbildningen till B2B-säljare inom handel och tjänster?

Läs mer om Learning Partner och deras KY-utbildning till B2B-säljare inom handel och tjänster >>>
Beställ info om utbildningen till B2B-säljare inom handel och tjänster här >>>

Arkiv: Hitta ditt yrke

Senast uppdaterad: 14 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-05-31

Hitta ditt yrke - Språklärare

Sophie, 23, har rest mycket under sin uppväxt och har sedan länge siktet inställt mot en internationell karriär. Genom en intensiv språkutbildning i Boston, USA med EF Internationella Språkresor utvecklade hon sin engelska ytterligare. Väl hemma i Sverige har hon jobbat extra som engelskalärare för barn.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-08-29

Hitta ditt yrke - Personlig tränare

För Brusik Burhan, 35 år, har träning varit ett intresse sedan länge. Från jobbet som säljare på träningscentret SATS var beslutet enkelt att utbilda sig till personlig tränare.
– Det är det bästa yrket! En härlig arbetsplats och massa nya människor som man lär känna.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-14

Hitta ditt yrke - Systemutvecklare .NET

Ricardo Rodrigues fastnade för Teknikhögskolans YH-utbildning till Systemutvecklare efter ett studiebesök. 
– Jag gillar skapandefasen, att man ser att den kod man skriver blir till någonting verkligt och användbart, berättar Ricardo.

Läs mer

Logga in
Happy Students
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se