Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - B2B-säljare inom handel och tjänster

B2B-säljareNamn: Pernilla Thurberglearning partner
Utbildning:
B2B-säljare inom handel och tjänster (KY), på Learning Partner
Yrke:
Säljare på Chiquita

Pernilla ville jobba som säljare och förverkligade sina drömmar när hon läste utbildningen till B2B-säljare inom handel och tjänster hos Learning Partner. Idag jobbar hon som säljare och är jätte nöjd med sitt utbildningsval.

Pernilla examinerades från säljutbildningen år 2009.

Vad gör du en vanlig dag?

Jag planerar upp veckan och de besök jag ska göra under dagen. Jag har vissa bokade besök som jag utgår från och sedan ser jag vilka butiker som ligger i närheten som jag kan besöka. När jag är hos en kund tar jag upp förhandsordrar och pratar om kommande kampanjer. Men jag säljer inte bara in massa saker utan hjälper även butikerna med olika saker. Och när jag säljer så är det inte bara in i butikerna utan även ut ur dem. Jag har fokuset där och då jobbar jag bättre.

Vad är bäst med ditt jobb?

Relationsskapandet och att jobba ihop med människor. När man känner att det fungerar och att man lyckats med något tillsammans med butiken.

Hur har utbildningen hjälpt dig i jobbet?

Det som varit bäst var det om förhandlings- och argumentationsteknik. Hur ska man argumentera mot en butik för att de ska ta in min vara? Och det var väldigt bra att vi fick lära oss om olika personlighetstyper. På min LIA fick jag ta mycket ansvar, fick egen telefon och göra egna analyser. Det är jätteviktigt.

Vad var det roligaste med utbildningen?

LIA:n var väldigt bra, jag var hela tiden på Rydbergs. Jag hade fokus mot olika grupper, till exempel jobbade jag ett tag bara mot gatukök. Det viktiga med LIA:n är ju att det är då ens kontaktnät i branschen skapas. Och min handledare där var suverän och han är idag min mentor. Han kommer säkert fortsätta vara det länge till.

Vill du ha mer info om utbildningen till B2B-säljare inom handel och tjänster?

Läs mer om Learning Partner och deras KY-utbildning till B2B-säljare inom handel och tjänster >>>
Beställ info om utbildningen till B2B-säljare inom handel och tjänster här >>>

Arkiv: Hitta ditt yrke

Senast uppdaterad: 14 apr 2016

Du kanske också är intresserad av:

Hitta ditt yrke - Språklärare

Senast uppdaterad: 2016-05-31

Sophie, 23, har rest mycket under sin uppväxt och har sedan länge siktet inställt mot en internationell karriär. Genom en intensiv språkutbildning i Boston, USA med EF Internationella Språkresor utvecklade hon sin engelska ytterligare. Väl hemma i Sverige har hon jobbat extra som engelskalärare för barn.

Läs mer

Hitta ditt yrke - Visual Merchandiser

Senast uppdaterad: 2016-05-30

En Visual Merchandiser eller dekoratör på svenska, ansvarar för skyltningen i en butik, för hur man exponerar varorna, tar fram skyltar, prislappar, klär skyltdockor och ger butiken ett estetiskt tilltalande intryck som lockar till köp. Josefine Sjöberg, 24 år, har läst sin utbildning på Entreprenörskolan och brinner för det kreativa i yrket.

Läs mer

Hitta Ditt Yrke - Personlig tränare SAFE

Senast uppdaterad: 2016-12-30

En pedagogisk utbildning där teori blandas med praktik fick Rebecka Åkerdahl, 38, att fastna för SAFE Education. Idag arbetar hon som personlig tränare, där hon får följa människors personliga utveckling, fysiskt och psykiskt. - Jag träffar många olika människor som jag ofta får en nära relation till. Det betyder mycket för oss båda, säger hon. 

Läs mer