Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - Automationsingenjör

Hitta ditt yrke - Automationsingenjör på Rejlers

Automationsingenjör på Rejlers

Reine Gustafsson utbildade sig till automationsingenjör hos Teknikhögskolan.

– Det var totalt sett mycket roligt. Att bli utmanad i ett ämne som är så fascinerande och varierande är mycket givande.

UtbildningAutomationsingenjör
Ort: Linköping
Utbildningstyp: Yrkeshögskoleutbildning

Skola: Teknikhögskolan
Längd: 2 år
Studiestöd: Ja

Lär dig att utveckla och optimera maskiner och processer

Automation är en mycket viktig del i alla industrier och automationsingenjörer har således en betydande roll då det är dem som styr och övervakar tillverkningsprocesser – allt från enorma turbiner till små förpackningar av livsmedel. Reine Gustafsson tog examen från Yh-utbildningen Automationsingenjör på Teknikhögskolan i Linköping år 2016. Idag arbetar han med detta, för nuvarande på uppdrag i Dubai.

Hitta ditt yrke - Automationsingenjör

Vem är du?

- Jag heter Reine Gustafsson och studerade till automationsingenjör på Teknikhögskolan i Linköping mellan 2014-2016.

Vad läste du på Teknikhögskolan och hur var det?

- Jag läste till Automationsingenjör och det var totalt sett mycket roligt. Att bli utmanad i ett ämne som är så fascinerande och varierande är mycket givande.

Vad arbetar du med nu?

- Jag jobbar som automationsingenjör, konsult, för Rejlers och här i Dubai är jag för kunds räkning för en idrifttagning av en anläggning jag varit med att programmera.

Vad från skolan har du användning för i arbetslivet?

- Stor fråga, men jag tror de två saker jag haft mest nytta av är förmåga att hitta information och att felsöka. Något jag fick öva flitigt på under utbildningen.

Vad var det bästa med att studera på Teknikhögskolan?

- Enkelt! Klassen och våra utbildningsledare. Vi var en bra grupp vilket gjorde långa dagar lite enklare.

Har du något tips till den som funderar på att söka utbildningen?

- Jag brukar prata med folk om utbildning och jag får också frågan vart jag studerade. Mitt vanliga tips är: har tanken någon gång slagit dig på att bli något, gör det! Teknikhögskolan levererar en ypperlig möjlighet och underbart stöd som är en del i varför jag tror att utbildningen är så lyckad.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

- Ja! Jag rekommenderar alla som har ett teknikintresse att söka. Oavsett om du vill byta karriär eller vidareutveckla dig, är det värt en chans.

Arkiv: Hitta ditt yrke

Senast uppdaterad: 29 mar 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-04-28

Hitta ditt yrke - Bagare och konditor

Intresset för bakning fanns alltid hos Asha Toppo. Nu har hon gjort slag i saken och går utbildningen Bageri och konditori på Astar. Hon kunde inte ha valt bättre, som hon själv säger.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke – Miljökonsult

Kristian berättar att han inte var den smartaste i klassen när det kom till kemi och matematik. Han hade sin järnvilja, ett genuint intresse för miljö och en hunger att alltid lära sig nya saker. Det var något som hans praktikplats SWECO snappade upp och idag arbetar han där som miljökonsult.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-04-14

Hitta ditt yrke - Idrottslärare

Många drömmer om en utbildning som ger en möjlighet att utöva sitt största intresse på jobbet. Studentum pratade med eldsjälen Rickard Håkanson, 42, från Kristianstad som utbildat sig till idrottslärare vid Gymnastik- och idrottshögskolan i Stockholm. Idag jobbar han som idrottslärare i Kristianstad, och för oss berättar han hur det är att ha sitt drömjobb.

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se