Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - Automationsingenjör

Hitta ditt yrke - Automationsingenjör på Rejlers

Automationsingenjör på Rejlers

Reine Gustafsson utbildade sig till automationsingenjör hos Teknikhögskolan.

– Det var totalt sett mycket roligt. Att bli utmanad i ett ämne som är så fascinerande och varierande är mycket givande.

UtbildningAutomationsingenjör
Ort: Linköping
Utbildningstyp: Yrkeshögskoleutbildning

Skola: Teknikhögskolan
Längd: 2 år
Studiestöd: Ja

Lär dig att utveckla och optimera maskiner och processer

Automation är en mycket viktig del i alla industrier och automationsingenjörer har således en betydande roll då det är dem som styr och övervakar tillverkningsprocesser – allt från enorma turbiner till små förpackningar av livsmedel. Reine Gustafsson tog examen från Yh-utbildningen Automationsingenjör på Teknikhögskolan i Linköping år 2016. Idag arbetar han med detta, för nuvarande på uppdrag i Dubai.

Hitta ditt yrke - Automationsingenjör

Vem är du?

- Jag heter Reine Gustafsson och studerade till automationsingenjör på Teknikhögskolan i Linköping mellan 2014-2016.

Vad läste du på Teknikhögskolan och hur var det?

- Jag läste till Automationsingenjör och det var totalt sett mycket roligt. Att bli utmanad i ett ämne som är så fascinerande och varierande är mycket givande.

Vad arbetar du med nu?

- Jag jobbar som automationsingenjör, konsult, för Rejlers och här i Dubai är jag för kunds räkning för en idrifttagning av en anläggning jag varit med att programmera.

Vad från skolan har du användning för i arbetslivet?

- Stor fråga, men jag tror de två saker jag haft mest nytta av är förmåga att hitta information och att felsöka. Något jag fick öva flitigt på under utbildningen.

Vad var det bästa med att studera på Teknikhögskolan?

- Enkelt! Klassen och våra utbildningsledare. Vi var en bra grupp vilket gjorde långa dagar lite enklare.

Har du något tips till den som funderar på att söka utbildningen?

- Jag brukar prata med folk om utbildning och jag får också frågan vart jag studerade. Mitt vanliga tips är: har tanken någon gång slagit dig på att bli något, gör det! Teknikhögskolan levererar en ypperlig möjlighet och underbart stöd som är en del i varför jag tror att utbildningen är så lyckad.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

- Ja! Jag rekommenderar alla som har ett teknikintresse att söka. Oavsett om du vill byta karriär eller vidareutveckla dig, är det värt en chans.

Arkiv: Hitta ditt yrke

Senast uppdaterad: 29 mar 2018

Du kanske också är intresserad av:

Hitta ditt yrke - Sjukgymnast

Senast uppdaterad: 2016-04-14

Jon Rømoen är en aktiv hockeyspelare som har både sett och upplevt värdet av proffesionell behandling av idrottsskador. Han har alltid varit intresserad av utbildning och hälsa. Därför satsade han på en karriär inom sjukgymnasik. Läs mer om Jon och hur det är att jobba som sjukgymast.

Läs mer

Hitta ditt yrke - Journalist

Senast uppdaterad: 2016-04-14

Intressanta människor, nya upplevelser och omväxlande arbetsuppgifter. Låter det som ditt drömjobb? Läs hur Eline Hvamstad blev webbredaktör på norska tidningen Woman.
- Jag har alltid varit nyfiken och engagerad i nyheter samtidigt som jag har gillat att skriva. Som journalist får man umgås och prata med människor, och som en social och utåtriktad person passade det mig perfekt.

Läs mer

Hitta ditt yrke - Certifierad Samtalsterapeut

Senast uppdaterad: 2016-04-14

Alexandra hade tidigare gått en utbildning till cert. Coach och även arbetat inom området, men ville få mer och djupare kunskap. Hälsoakademin Europas utbildning till Certifierad samtalsterapeut passade henne jätte bra. Alexandra läser även psykologi på universitetet och för henne känns det utmärkt att få verktyg att använda och komplettera sina andra utbildning 

Läs mer

Kommentarer: