Visa studentum.se som: Mobil

Hitta ditt yrke - Automationsingenjör

Hitta ditt yrke - Automationsingenjör på Rejlers

Automationsingenjör på Rejlers

Reine Gustafsson utbildade sig till automationsingenjör hos Teknikhögskolan.

– Det var totalt sett mycket roligt. Att bli utmanad i ett ämne som är så fascinerande och varierande är mycket givande.

UtbildningAutomationsingenjör
Ort: Linköping
Utbildningstyp: Yrkeshögskoleutbildning

Skola: Teknikhögskolan
Längd: 2 år
Studiestöd: Ja

Lär dig att utveckla och optimera maskiner och processer

Automation är en mycket viktig del i alla industrier och automationsingenjörer har således en betydande roll då det är dem som styr och övervakar tillverkningsprocesser – allt från enorma turbiner till små förpackningar av livsmedel. Reine Gustafsson tog examen från Yh-utbildningen Automationsingenjör på Teknikhögskolan i Linköping år 2016. Idag arbetar han med detta, för nuvarande på uppdrag i Dubai.

Hitta ditt yrke - Automationsingenjör

Vem är du?

- Jag heter Reine Gustafsson och studerade till automationsingenjör på Teknikhögskolan i Linköping mellan 2014-2016.

Vad läste du på Teknikhögskolan och hur var det?

- Jag läste till Automationsingenjör och det var totalt sett mycket roligt. Att bli utmanad i ett ämne som är så fascinerande och varierande är mycket givande.

Vad arbetar du med nu?

- Jag jobbar som automationsingenjör, konsult, för Rejlers och här i Dubai är jag för kunds räkning för en idrifttagning av en anläggning jag varit med att programmera.

Vad från skolan har du användning för i arbetslivet?

- Stor fråga, men jag tror de två saker jag haft mest nytta av är förmåga att hitta information och att felsöka. Något jag fick öva flitigt på under utbildningen.

Vad var det bästa med att studera på Teknikhögskolan?

- Enkelt! Klassen och våra utbildningsledare. Vi var en bra grupp vilket gjorde långa dagar lite enklare.

Har du något tips till den som funderar på att söka utbildningen?

- Jag brukar prata med folk om utbildning och jag får också frågan vart jag studerade. Mitt vanliga tips är: har tanken någon gång slagit dig på att bli något, gör det! Teknikhögskolan levererar en ypperlig möjlighet och underbart stöd som är en del i varför jag tror att utbildningen är så lyckad.

Skulle du rekommendera utbildningen till andra?

- Ja! Jag rekommenderar alla som har ett teknikintresse att söka. Oavsett om du vill byta karriär eller vidareutveckla dig, är det värt en chans.

Arkiv: Hitta ditt yrke

Senast uppdaterad: 29 mar 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2016-04-14

Hitta ditt yrke - Läkare

Läkarprogrammet vid Uppsala universitet är en lång och rätt bindande utbildning men leder till ett yrke som kombinerar stora utmaningar, människokontakter och naturvetenskap. Trots den tuffa läkarutbildningen har Marjut Niinivirta aldrig ångrat en dag att hon valde att bli läkare!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-07-07

Hitta ditt yrke - Gruppledare för språkreseelever

Språkintresserad och med världen som arbetsplats. De två studieåren utomlands med EF Internationella Språkskolor gav Lovisa Antonson, 24, från Örebro det hon behövde för att hitta rätt i jobbdjungeln. I år jobbar hon som språkreseledare för svenska studenter utomlands.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-26

Hitta ditt yrke - App-utvecklare

Sista året i spelprogrammeringsutbildningen på (PowerHouse) nuvarande Yrkeshögskolan Höga kusten, innebar ett års praktik på ett dataspelföretag. Istället för att söka praktikplats så gick Magnus ihop med fyra andra och startade ett företag tillsammans i Kramfors. Efter att praktiken var slut så fortsatte alla utom en med företaget och på den vägen är det.

Läs mer

Logga in
Happy Students
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se