Studera till läkare utomlands? - Forum

2013-10-18 17:23   Beatrice

Hej! Jag vill studera utomlands till läkare. Frågan är bara var det är bäst att göra det! Funderar på Tyskland och Tjeckien. Någon som har några tips om andra länder som erbjuder en bra utbildning? :) Eller har pluggat i Tyskland eller Tjecken? :)) /Beatrice


RE: Studera till läkare utomlands?
2013-10-22 14:05   Laila

Åh! Vad roligt att stöta på en likasinnad, och kanske blivande kollega då jag också har drömmar om att studera till läkare utomlands, mina planer är då i antingen Rumänien eller Litauen :D Någon som läst/läser till läkare utomlands och kan förtälja något? *Nyfiken*


RE: Studera till läkare utomlands?
2013-10-27 11:55   Hani Aden

Hejsan laila har också planer på att studiera i Rumänien helst cluj, har du någon aning om hur ansökningen går till???? Hör gärna av dig via mail hani2me@hotmail.com:)


RE: Studera till läkare utomlands?
2013-12-10 20:25   Plate

Hallå, studerar första året i prag, 3rd facutly. Fråga om det är något ni undrar över. Plate_93@hotmail.com.


RE: Studera till läkare utomlands?
2014-01-09 13:20   Karin

Det finns en läkarutbildning i Kosice, Slovakien där det bland andra utländska studenter även finns svenskar och norrmän. Kosice är en trevlig och lagom stor (c:a 250 000 inv) studentstad med en ganska stor grupp intenationella studenter eftersom där även finns internationell utbildning av veterinärer. Det finns även teknisk högskola m f l högskoleutbildningar i Kosice.

Vissa utbildningar har samarbete med norska högskolor. Går säkert att få bra info om Kosice om man går in på det norska studentförbundets hemsida (de har en avdelning i Kosice). Kosice passar speiellt bra för den som är intresserad av skidåkning eftersom det ligger nära bergen och flera vintersportorter. Flera slalombackar nås med stadsbussarna!

Ridning är en annan sport som det är lätt att ägna sig åt. Vill man ha med sig sin egen häst finns flera alternativ. Kosice nås enklast med tåg eller shuttlebuss från Budapest. Men man kan även flyga dit via Prag eller Wien.

Kosice är en välmående stad där det ofta händer saker. Har varit Europeisk kulturhuvudstad, haft VM i ishockey och internationella artister (t ex Roxett) har konserter där.


RE: Studera till läkare utomlands?
2014-01-22 23:08   Helan

Någon som ska söka till Kaunas i år? väldigt intresserad av Att söka själv :)


Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀