Visa studentum.se som: Mobil

Studera till läkare i Wroclaw - Forum

2008-08-13 13:36   st.lä
hej, undrar ifall dt finns nån som åka ner till wroclaw från göteborg till hösten.vore kul och kontakta er..

RE: Studera till läkare i Wroclaw
2009-09-10 20:23   sipel
Hej! Jag har sokt monga sidor men hittar inte information om blanketter att soka lakarutbildning i Poland, kan ni skicka mig ett nummer eller adress so att jag skickar mina betyg osv mvh

RE: Studera till läkare i Wroclaw
2010-05-27 04:59   Wroclaw-student
Hej, Sipel! Det beror på vilket universitet du ska söka till. Sök vilka universitet med English division som finns i Polen, så tror jag att en lista ska komma upp. När namnen kommit upp, söker du enskilt på varje skola och hittar information på deras sida. Många gånger kan det stå på polska, så tryck bara på översätt. Ska du söka till Wroclaw eller Gdansk så tror jag du måste vända dig till antagningskommittén i Malmö, Jedlinska heter dem. Tror inte att man söka till de här två skolorna på egen hand, utan gör du det så kommer du omdirigeras till Jedlinska då de har kontrakt med dem.

RE: Studera till läkare i Wroclaw
2010-06-23 21:36   Alexandra
Hejsan! Jag har blivit antagen till läkarutbildningen i Wroclaw och undrar lite hur t.ex. skolan är, om det finns bra lärare där, om förbindelserna till Sverige är goda samt annan nyttig info. Mvh Alexandra

RE: Studera till läkare i Wroclaw
2010-07-21 11:09   Från en elev till en blivande

Hej Alexandra!

Detta blir en väldigt subjektiv åsikt, men du får i alla fall lite perspektiv på saker i Wroclaw. Jag själv pluggar i Wroclaw och tycker personligen att skolan blir vad man gör den till, kommer man förberedd till lektionerna kan man lära sig enormt mycket. Slappar man däremot blir det en ond cirkel, där man inte förstår vad lärarna pratar om på lektionerna, allting blir ren rappakalja och man har en tendens till att tycka att "lärarna är dåliga" och det blir lätt att man klagar på deras bristfälliga engelska.

Skolan i sig tycker jag är väldigt bra, men man måste tänka på att det fortfarande är Polen, saker och ting blir lätt ganska röriga och det är lite annorlunda än vad man är van vid hemma i strukturerade Sverige. Lärarna i sig varierar, vissa är extremt bra, andra är mindre pedagogiska. Däremot borde inte detta vara något större problem då universitetsstudier i sig innebär att man pluggar ganska självständigt. Lärarna finns där och hjälper i den mån de kan. Och det är bra och uppskattat.

Vidare tror jag inte du kommer ångra dig ett dugg att du kom till Polen, i början har man en tendens till att vantrivas, men när man väl kommer in i systemet och lär känna folk så tror jag att man trivs väldigt bra. Det gjorde (och gör) i alla fall jag. Jag lever nästan ett bättre liv där än vad jag gör här hemma, och det säger en del :)


RE: Studera till läkare i Wroclaw
2010-08-02 14:10   Wroclaw-student

Hej!

Skolan: hemsk, allvarligt talat. inga rättigheter som elev. Lärarens ord är jämförelsebart med Guds ord.
Bra lärare: Nja... egentligen inte, men du vänjer dig snabbt vid deras sätt att lära ut.
Förbindelser till Sverige: Så gott som inga, du kommer förstå vad jag menar när du väl kommer hit.

MEN, är du säker på att du vill bli läkare så kan jag garantera dig att du inte kommer ånga ditt val!

Lycka till!


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in