Visa studentum.se som: Mobil

RE: Studera till Veterinär utomlands!!! - Forum

2013-05-03 22:03   Veterinärstudent

Jag går på veterinärskolan i Brno (Tjeckien) och stormtrivs! Utbildningen är tuff så en massa motivation är viktigt för att klara av dessa åren men samtidigt är alla ämnen (eller nästan) väldigt intressanta och har faktiskt med det kommande yrket att göra.

För att söka till både Polen och Tjeckien kan du gå igenom Sonans interstudies som ordnar intagningsprov till dessa skolor. Till Tjeckien behöver du godkänt gymnasiebetyg samt klara intagningsprovet. Du behöver därmed ej ha läst varken kemi, biologi eller fysik för att komma in på skolan men det är rekommenderat att man har gjort det då intagningsprovet är på kemi samt biologi B nivå (ingen fysik vill säga).

Årskostnaden på skolan i Brno ligger just nu på 7600 euro och jag känner att jag kan klara mig ganska fint på lånet från CSN om man ansöker om både lån samt för studieavgiften. Självklart får man snåla lite men de flesta klarar sig på CSN och det finns även mycket billiga studentrum som man kan få hyra för en billig peng om detta är önskvärt. Det jag kände var extra jobbigt var första perioden då man skulle flytta till lägenhet då både mäklare, deposition samt möbler skulle inhandlas men jag hade som tur var sparpengar till detta. Hoppas du fått svar på en del av dina frågor och skulle du få några andra är det bara att höra av dig!

Mvh En lycklig blivande veterinär


Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in