Visa studentum.se som: Mobil

Någon som studerat i USA? - Forum

2009-02-02 20:33   Erik Wargh
Hej allihopa. Som rubriken antyder så letar jag efter nån som har studerat, studerar eller ska studera någonstans i USA. Jag tänkte att den bästa informationen jag kan få på området är av någon som faktiskt har någon egen erfarenhet av de. Själv ska jag studera till magisterexamen inom Industridesign. Vart jag kommer studera är inte helt klart, men det som just nu ligger närmast är Academy of Art University i San Francisko. Så har ni nån sorts erfarenhet av studier i USA, hör av er!!! Mvh Erik

RE: Någon som studerat i USA?
2009-03-23 15:42   Linda
Hej Erik, Jag har erfarenhet av studier i USA. Gick en ett-årig utbildning i Washington DC som innehöll en termin universitetsstudier och en termin praktik. Det var det bästa jag har gjort! När jag åkte hade jag redan en kandidat i ekonomi, men kände att jag ville få mer praktisk och internationell erfarenhet. Är det något speciellt du vill veta?

RE: Någon som studerat i USA?
2009-08-25 02:06   micke
Linda! Skulle du kunna berätta mer om din utbildning som du gjorde därborta? Vad den heter osv. mvh Micke

RE: RE: Någon som studerat i USA?
2009-08-25 09:49   Linda
Hej Micke, Utbildningen jag gick heter medie och kommunikationsutbildning, se länk www.studentum.se/IBS_internationella_Medie_kommunikationsutbildning_i_USA_6113.htm Första terminen läste vi marknadsföring, journalistik, media och American Society samtidigt som vi lärde oss att skriva CV och intervjuteknik. Vi gjorde en hel del utflykter t.ex. till Pentagon. Jag gjorde mitt "internship" på en PR- och eventbyrå i DC hela våren, var jättekul! Jobbade med balnd annat invigningen av en ny restaurang, olika välgörenhetsfester och evenemang t.ex. basketmatcher. Jag jobbade 4 dagar i veckan och hade skola en gång i veckan då vi diskuterade vår praktik med andra studenter. Jag gjorde utbildningen efter min examen i Sverige, andra hade pluggat några år och tog ett sabbatsår och vissa kom direkt eftr gymnasiet. Året blir väldigt mycket vad du gör av det själv. Skolan hjälper dig att hitta praktikplats men det är du själv och dina tidigare erfarenheter som avgör var du kommer att praktisera. Flera klasskamrater jobbade på olika tidningar, mediabyråer och organisationer som Röda Korset.

RE: Någon som studerat i USA?
2009-08-26 17:04   micke
Hej Linda...igen:) Har en fråga till, vad gick hela kalaset på allt som allt? //Mikael

RE: Någon som studerat i USA?
2009-08-27 09:38   Linda
Ca 150 000 kr (kursavgift, boende, flygbiljetter). Utbildningen är studiemedelsberättigad och man har rätt till merkostnadslån. Det låter mycket men jag tycker att det var värt det. Jag kollade på utbildningen två år innan jag åkte och då tyckte jag att det var väldigt dyrt. Men sen hittade jag utbildningen igen och kände att jag verkligen ville åka. Jag sökte stipendier och fick två mindre. Men en klasskamrat fick ett stipendium som betalade hela kalaset.

RE: RE: Någon som studerat i USA?
2009-08-30 20:53   Anna
Hej. Jag har kollat på ganska många alternativ till utbildningar i USA och undrar om det för det första finns någon bra sökmotor för samlade program i USA för ettåriga utbildningar och för det andra vart man söker stipendium för sådana typer av studier.

RE: Någon som studerat i USA?
2009-09-14 09:54   Linda
Hej Anna, En söktjänst för utbildningar utomlands är www.plugga-utomlands.se. Du kan även gå in på www.educations.com. På biblioteket finns stipendiehandböcker som listar stipendierna. Du kän även kontakta kommuner och länsstyrelser. Föreningar, stiftelser, banker, advokatkontor och privatpersoner är exempel på stipendieförvaltare. Ibland har det utländska universitetet stipendier för utländska studenter. Här hittar du mer information om stipendier www.studentum.se/Stipendier__d726.html.

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in