Läkarlinjen - Forum

2007-11-02 13:53   Mais
hej! är det någon som vet hur mycket som krävs för att komma in i londons läkarlinjer? Tack på förhand! mvh Mais

angående läkarlinjen i london
2007-11-05 20:10   Lolo
Det finns fem läkarlinjen i London: St George, Barts and the London (Queen Mary), King's College, Imperial College, UCL (University College London). Vad de kräver varierar från olika universitet. Läser du IB så har du en liten fördel då de känner igen den utbildningen (många i England läser IB istället för A-levels). Då är det bara att gå in på deras hemsidor och titta. Alla vill ha chemistry HL och Biology HL förutom St George och Kings som accepterar en på HL och en på SL. Poängen är mellan 34-38. Det svenska nationella gymnasutbilningen däremot kan variera. Det bästa är att gå in på de olika universitet, mejla eller ringa dom och fråga. Jag vet att du inte kan söka direkt med svenska avgångsbetyg till Kings College men kan söka till conversion entry (ett år extra). De andra borde du som sagt kontakta själv för att vara säker. Glöm inte heller att Imperial och UCL vill att du ska ta BMAT provet medan de andra UKCAT provet.

RE: Läkarlinjen
2009-10-24 01:37   fatosh_9005@hotmail.com
För att komma in på en läkarutbildning i England krävs det att man skrivit UKCAT, se deras hemsida för mer information. De flesta utbildningsorter kräver UKCAT, det blir väldigt svårt att komma in utan att gjort provet. Det går att ordna med att göra det i Sverige, har någon skrivit. Men hur? Vet någon? Tack på för hand!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀