Finansiering av Läkarstudier!? - Forum

2005-08-09 10:29   Mash
Läkarutbildning i Polen som kostar ca. en halv miljon kronor.. Ja, men hur gör man för att finansiera det hela? Det är mitt stora problem. Är det banklån eller särskilt CSN-lån eller hur fungerar det? Kan man på något vis få någon slags dispans för lån då ändamålet gäller läkarstudier? Hur gör ni andra som har samma planer. Vore väldigt bra att veta. Att bli läkare är en dröm jag haft på tok för länge nu. hoppas det inte faller på om man är välbärgad eller ej. Snälla någon..svara.

pengar
2005-08-09 15:01   az
hej...jag e en helt vanlig tjej som inte kommer från en välbärgad familj som kommer att studera till läkare i höst. Visst, det fattas pengar första året då undervisningsavgiften är högst, men resterande åren fixar man ekonomin med enbart csn pengar. Jag har jobbat ett år och samlat ihop pengar plus att en förälder tänker ta ett mindre lån åt mig så att jag klara den ekonomiskt tuffaste tiden. Det funkar......från csn får man det vanliga lånet och bidrag. Vi utlandsstudenter kan oxå begära merkostnadslån, så d går ihop. Det är det som är så bra. Det spelar ingen roll från vilken situation du kommer ifrån, csn täcker det mesta. Du måste ha lite pengar själv första året bara för att utbildningen är dyrast då plus en massa engångskostnader, men då e det bara och göra som många inkl mig.....jobba ett tag och samla ihop, vilket nödvändigtvis inte behöver vara ofantliga mängder pengar. Hoppas du har fått en bättre bild av hur d fungerar.....hade själv samma funderingar.

mer information tack!
2005-08-12 15:37  
hej az! skulle du vilja mejla mej på fiskelizabeth87@hotmail.com Vill själv bli läkare, men vet inte riktigt var jag ska söka, har nämligen inte 20,0 (18,7 för tillfället, har ett år kvar på NV). Funderar på Polen och Danmark. Om du eller någon annan är kunniga i ämnet, var god mejla mej!

Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀