Visa studentum.se som: Mobil

Arkitektutbildningar - Forum

2012-01-05 13:36   Marika

Jag går andra året på naturvetenskapliga programmet och har länge funderat på att söka till en arkitektutbildning efter att jag tagit studenten. Men mitt snittbetyg ligger på vg som blir ungefär 15 poäng (utan meritpoäng) och jag har hört att man ska ha de högsta poängen för att komma in på arkitektur utbildningar i Sverige. Jag vet att det finns s.k arkitektprov men vet någon om det är väldigt svårt?
Jag har hört att arkitektutbildningarna i Sverige inte är lika bra som de som finns utomlands. Jag har alltid varit intresserad av att plugga utomlands länge, men vet någon om de har lägre antagningspoäng där? Om ni vet kan ni väl rekommendera några bra länder och skolor som har det, helst vill jag plugga i USA, men det är inget måste. Jag har hört att det är väldigt dyrt att plugga utomlands och eftersom det här är en utbildning på ungefär 5 år kanske det blir väldigt dyrt, har ni någon aning om hur mycket pengar man får lägga ner på att utbilda sig utomlands? Tänkte också passa på och fråga om man kan få jobb i Sverige efter en utbildning utomlands i arkitektur?
Mvh Marika


Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in