Visa studentum.se som: Mobil

ansökning Danmark/Norge läkarlinjen - Forum

2009-02-09 10:16   Amanda Lahti
Hej! Jag har precis fått färdigt mina ansökningar till Köpenhamns universitet, det ända som återstår är att skicka med mina betyg. Nu har ju inte jag fått alla mina betyg (tar studenten våren 2009), så jag undrar hur jag ska göra? Ska jag skicka med de betyg jag har fått och kompletera med resten sen? behöverj ag skriva något om det i ansökningen? Sen har jag frågor angående sökningen i Norge, vilket program är läkarprogrammet? Det ända jag hittar på deras hemsida är "medisin" på 6 år, men jag tror inte att det är motsvarigheten till läkarlinjen? Vilken utbildning är det jag ska söka om jag vill gå på universitetet i Oslo, för att bli läkare? Tack på förhand! //Amanda amandalahti.blogg.se

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-02-10 13:06   A.SZUM
Hej! Jag undrar vilken behörighet måste man ha för att bli antagen till läkarlinjen i Oslo eller Köpenhamn? Jag har gått ut biomedicin linjen på KI i höstas och undrar om denna utbildningen kommer att tillgodoräknas vid antagningstillfället till läkarlinjen? Hur lång tid pågår läkarstudierna? Hur mycket kostar utbildningen per termin? När kan man senast lämna in ansökan för att påbörja studierna under höstterminen 2009? Tack på förhand för ett info eller en broschyr. Med vänlig hälsning A.Szum

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-02-10 17:28   Jona
Ja absolut du måste skriva att i juni tillkommer fullständigt betyg med yttliggare ämne... Mate E ...

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-02-12 09:18   amanda Lahti
Ska man skriva brevet på engelska eller svenska då? :) //Amanda amandalahti.blogg.se

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-02-17 19:54   amanda Lahti
vad heter läkarutbildningen i Norge? Hittar inte den på deras hemsida? vad heter själva programmet jag ska söka isåfall?

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-02-21 10:55   Stockholmare
Till ASzum Senats 15 Mars

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-02-22 15:20   dn
Hej! jag undrar om jag kan få info om danmark, nån hemsida som man kolla om deras läkarprogram. mvh DN

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-02-24 21:12   Danne
Hej! Brevet skriver du på svenska, inga problem (du kommer ju ändå att skriva på svenska på tentorna i Danmark) Vidare så ska du skicka in en bestyrkt kopia av dina gymnasiebetyg (gå till expeditionen på din skola så fixar de det) senast den 5 juli. Själva ansökan ska vara inskickad den 15 mars, men man kan alltså komplettera med ytterligare handlingar fram till den 5 juli. Kom ihåg att märka allt du skickar in till Danmark med ditt danska "cpr-nummer" dag (två siffror) månad (två siffror) år (två siffror) - de två första bokstäverna i ditt första förnamn samt den första bokstaven i ditt efternamn. Karl Johan Anton Olsson född den 8 oktober 1989 skulle alltså få numret 081089-KAO (oavsett vilket av förnamnen som är tilltalsnamn). Det är viktigt att du märker alla dokument och kopior med det numret så att de vet vem de ska para ihop papperen med. Kom också ihåg att skicka en ansökan och en bunt kopior och intyg till varje universitet! Hoppas det hjälper! / Danne

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-02-25 21:35   Tanja
Hej! Jag ska söka till läkarutbildningen på alla tre universiteten i Danmark, nu under jag lite vad som krävs i ansökan. Hur får jag tag i alla papper och där det står hur man ska fylla i dem? Jag har hittat KOT-blanketten, men jag har inte hittat den där gröna texten som förklarar hur blanketten ifylles, jag har nämligen hittat den gröna texten förut och nu kommer jag inte ihåg var... Är det någon som kan hjälpa mig? Mvh Tanja

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-02-27 08:08   Ming
Hej! Är det läkare utbildning på Danska? Om jag kan inte så bra på språket, finns det chans att lära mig Danska i Danmark eller Sverige innan utbildning börjar? Ming Tack på förhand

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-02-27 16:05   DS
hej! jag undrar om du vet vad det är för slags dokument förutom betyg som ska skickas med i ansökan? det står inte skrivet nånstans det står bara det som krävs i betygen. skulle vara till stor hjälp om någon kunde vara så snäll och svara. Mvh DS

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-02-27 18:57   Stockholmare
Ming, Utbildningen är vad jag har förstått på danska. Tentorna kan göras på svenska såsom Danne skrev. Antagligen är det svårt att komman in i det danska kommunikationen, men man lär sig och jag antar att litteraturerna är på engelska. (Har själv sökt till alla tre universiteten). Tanja, Har du kollat på optageslse.dk? www.optagelse.dk/askemaer/KOT2009/Side%2021-26.pdf vägledning på danska, senaste På Syoguiden fanns en svensk guide, fast den är gammal och de har tagit bort den tror jag. Om du vill kan jag skicka den, har den på datorn.

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-03-03 18:49   Viktor
Hejsan, har en fråga angående antagningspoängen till läkarutbildningen i århus. Hur kommer det sig att 2008 var lägsta antagningspoängen 16,9 när den legat runt 19 innan ? Kan man förvänta sig att den kommer att öka till 19 pga lågkonjukturen eller kommer den att förtsätta ligga runt 17 ?

RE: RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-03-03 20:54   tanja
Hej! Ja, jag har skrivit ut vägledningen och ansökan och prioriteringslistan redan. Hela ansökan ska alltså innehålla: -ansökningsblankett på danska eller engelska -prioriteringsschema på danska eller engelska, skickas det till alla tre universiteten eller bara till förstahandsvalet? -mina betyg som jag måste komplettera innan 5 juli En sak till, brevet till kvote två, kan det verkligen skrivas på svenska? Ska det in i samma kuvert som allt annat? Är det allt? Tacksam för svar :)

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-03-04 00:03   Danne
Utbildningen är i princip helt på danska, kurslitteraturen är både på danska och engelska. De dokument förutom betygen som kan behöva skickas med är t ex intyg för ev tekniskt basår, eller om man söker i kvote 2, intyg för ev kurs i danska o s v. Det mesta står att läsa i handledningen till ansökningsblaketterna.

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-03-04 08:56   Stockholmare
Prioriteringschema skickas bara till förstahandsvalet. Angående kvote är jag inte uppdaterad om...sökte inte via den. Viktor...du har en intressant synpunkt!

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-03-04 21:47   Tanja
Tack för hjälpen. Nu har jag fyllt i ansökningspapprena. Jag har hört att de prioriterar äldre sökare till läkarutbildningen nästa termin, hur funkar det med det?

RE: RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-03-05 14:10   Emelie
Hej! Hur gör man om man vill registrera sig online till Danmark på optagelse.dk. Jag förstår verkligen inte mycket! Någon som har gjort det??? MVH Emelie

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-03-08 16:36   Danne
Självfallet kan man skriva sitt personliga brev på svenska, vi talar faktiskt mycket närbesläktade skandinaviska språk. Under utbildningen får man dessutom skriva tentorna på svenska, allt enligt en överenskommelse i det nordiska samarbetet (Nordiska rådet o s v). Förstår inte varför någon tror att man inte skulle kunna skriva brevet på svenska. Troligen förstår danskarna brevet bättre om det är skrivet på svenska än om det är skrivet på engelska.

RE: RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-03-09 09:40   arvidhansson
Hej! Jag har precis fyllt i ansökningsblanketterna till alla tre danska universitet som bedriver läkarutbildningen. Som jag har förstått det genom min SYO ska jag inte skicka något betyg nu eftersom jag inte har läst klart alla kurser. Hon påstod att det räckte med att jag skickade in mitt slutbetyg innan den 5 Juli. Stämmer detta eller ska jag skicka med mitt ofullständiga betyg? Vore tacksam för svar.

RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-03-09 16:59   Stockholmare
En polare skickade in sina ofullständiga betyg ändå... Jag skulle också ha gjort det, det kan ju inte skada

RE: RE: RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-03-10 10:58   SE
Läkarutbildningen i Norge heter Medisin allt som oftast. 6-årig utbildning. Man kan hitta massor med information om läkarutbildningar i Norge och Danmark på studentum.no och studentum.dk. Sök på lege resp. læge i fritextsök. Där kan man också beställa hem gratis information, få kontaktuppgifter till "rätt person" direkt. Lycka till!

RE: RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-03-11 21:49   Frida
Har precis fyllt i alla mina ansökningspapper men hittar inte adresserna till de tre dansa universiteten. Är det någon som har dem som möjligvist kan skicka dem? Det vore guld värt! / Frida (fc89_@hotmail.com)

RE: RE: RE: ansökning Danmark/Norge läkarlinjen
2009-05-24 17:06   Mayday_
"du kommer ju ändå att skriva på svenska på tentorna i Danmark". Är du bombsäker på detta, Danne?

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in