Studera något riktigt intressant - Forum

2011-12-02 13:40   S2U

Studera något riktigt intressant

Känner du ibland att livet är ett konstant springande i ett ekorrhjul, oavsett vad du studerar eller jobbar med? Vill du ha ett intressant och utmanande liv som verkligen tillfredsställer dig? Börja studera din egen inre verklighet, närmare bestämt medvetenhet, sinne och tankar. Hur påverkar tankar oss och var kommer de ifrån? Vem är du? Hur gör du dina val och vad leder de valen till?

Skaffa boken Alkuajatus - Urtanken - Livets lilla handbok (www.alkuajatus.org). Boken ger dig noggrann vetskap om den inre verkligheten, och med stöd av den vetskapen kan du studera ditt eget sinne och dina tankar.

Fördelar: Du behöver inte ta studielån eller resa till skolan, eftersom du kan lära dig något i alla vardagssituationer, som t.ex vid kassan i mataffären. Studieobjektet, alltså din egen person, finns med hela tiden. Du lär dig att förstå de grundläggande orsakerna till såväl dina egna som andras handlingar och därför kan du också forma ditt liv till precis sådant som du vill att det ska vara. En allmännyttig fördel är att du kommer att förstå vad människors problem beror på och är därför kapabel att hjälpa andra att lösa sina problem. Du får alltså en mer funktionell livsmiljö, bättre människorelationer och liv i allmänhet, allteftersom livskvalitén hos människorna omkring dig förbättras. Du kommer att förstå hur vi har ärvt livsstyrande tankar av våra föräldrar och ifall du har barn själv, så kan du förhindra att ofunktionella tankar förs vidare till ännu en generation. Med andra ord blir du en bättre förälder. Du blir medveten om vem du är och vad du vill i ditt liv, vilket betyder att du får det liv du alltid har velat ha. Det leder också till att du hittar den tillfredsställelse med livet som du nu saknar. Troligtvis finns det fler fördelar och du kommer säkert att hitta såna när du påbörjar dina studier.

Nackdelar: För närvarande finns inga kända nackdelar.


Sveriges mest utbildande nyhetsbrev?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få inspiration, rekommendationer och ett urval av våra bästa tips direkt till din inkorg! 🚀