Visa studentum.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt utbildningsval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Järnvägsingenjör

Järnvägen utgör en väsentlig del av ett långsiktigt hållbart samhälle. Det är ett framtidsyrke med många möjligheter och strålande arbetsutsikter.

Vad innebär det att jobba som järnvägsingenjör?

Är du nyfiken på hur järnvägen fungerar som transportsystem – ur ett tekniskt, ekonomiskt, miljö- och trafiksäkerhetsmässigt perspektiv? På Yh-utbildningen Järnvägsingenjör får du lära dig saker som allmän och tillämpad underhållsteknik av järnvägen, spårgeometri, tågdrift och om järnvägens kraftförsörjning och elsystem. Du kommer lära dig att utforma ett drift- och underhållsprojekt från planeringsskedet till genomförande och uppföljning.


Att arbeta som järnvägsingenjör kan vara lite som att lägga omfattande och komplexa pussel, där små detaljer skapar en betydligt större helhet. Oavsett om du jobbar inom ett avgränsat område som till exempel underhållsingenjör eller du har avancerat till arbetsledare, så handlar det i stort om givna ramar av politiska beslut, lagar och förordningar – som kräver såväl tekniska, ekonomiska och praktiska lösningar, ner till minsta säkring.

Låter järnvägsingenjör som ett yrke för dig? Hitta din utbildning här!

Utbildningar till järnvägsingenjör


Byggföretagen

Byggföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för 3 600 bygg-, anläggnings- och specialföretag verksamma på den svenska byggmarknaden. Organisationen verkar för att förbättra villkoren för medlemsföretag och bygg- och anläggningsbranschen i stort. Vår vision är ett hållbart samhällsbyggande i världsklass. För att det ska bli verklighet krävs att branschen är attraktiv, sund och säker – en framtidsbransch i ständig utveckling med gott anseende.


 Tillbaka till Byggföretagen

Senast uppdaterad: 03 apr 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-04-09

En bygg- och anläggningsledare berättar

Dan-Axel ”Daxen” Rosendahl utbildade sig på yrkeshögskola för att börja arbeta som bygg- och anläggningsledare. Läs hela intervjun för att få reda på mer om yrket och utbildningen!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-02-28

En BIM-samordnare berättar

Linnea Lepisto pluggade på Chalmers och jobbade extra på Svevia, idag jobbar hon med Byggnadsinformationsmodellering som BIM-samordnare. Läs hela intervjun med Linnea om hennes yrke och vägen dit.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-20

Från dansare till betongingenjör

Elisabeth Metasalo var tidigare dansare, men insåg att hon ville jobba inom samhällsbyggnad och utbildade sig till betongingenjör. Hon berättar om utbildningen och hur det är att jobba inom byggbranschen! Berätta lite om dig själv! -Jag är 31 år, bor i Stockholm med min sambo och tre barn. Jag spenderar mestadels av min lediga tid med barnen och deras aktiviteter, om jag inte tränar själv.
Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in