Visa studentum.se som: Mobil

Yrkeshögskolemässan i Örebro 2018

Yrkeshögskolemässa i Örebro 2017

Välkommen till Yrkeshögskolemässan i Örebro 2018

Studentum välkomnar dig till Örebros enda utbildningsmässa endast för Yrkeshögskolor. Träffa Yrkeshögskoleanordnare från Örebro och närliggande städer, samt från resten av landet. Under dagen kommer du att kunna ta del av seminarier med skolorna samt intressanta föreläsningar, schema över seminarier och föreläsningar kommer finnas här när mässan närmar sig.

Yrkeshögskolemässan i Örebro kommer att arrangeras 5 april 2018. På den här sidan kommer du att hitta alla detaljer om mässan. Sidan uppdateras löpande.

Utbildningsmässa med fokus på YH

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, uppstår av att det finns ett behov på arbetsmarknaden och de bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa och de är kostnadsfria samt ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete. På detta sätt får man praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.

Tid och plats för YH-mässan i Örebro

Datum: Torsdagen den 5 april 2018
Tid: 10.00-18.00
Plats: Conventum, Club 700
Inträde: Kostnadsfritt

Anmäl gärna ditt intresse eller att du ska gå på mässan i vårt Facebook-event! 

Läs mer om utställarna här

Vägledarseminarium i Örebro för studievägledare

Om du arbetar med studievägledning är du varmt välkommen till vägledarseminariet som arrangeras på morgonen den 5 april. Vägledarseminariet, som är ett frukostseminarium, hålls i samband med mässan och vi bjuder på frukost. Sedan kommer Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) att berätta om utbildningsformen och hur en Yrkeshögskoleutbildning fungerar. Anmäl ditt intresse till anna.hansback@studentum.se

För skolor

Vill du ställa ut på någon av våra Yrkeshögskolemässor? Eller har du frågor om mässan? Välkommen att ta kontakt med YH-mässans projektledare anna.hansback@studentum.se

Varmt välkommen till Yrkeshögskolemässan i Örebro 2018!

Senast uppdaterad: 29 mar 2018