Visa studentum.se som: Mobil

Yrkeshögskolemässan i Malmö 2018

Yrkeshögskolemässa i Malmö 2018

Välkommen till Yrkeshögskolemässan i Malmö 2018

Välkommen till södra Sveriges enda utbildningsmässa enbart för Yrkeshögskolor. Träffa Yrkeshögskoleanordnare från hela Skåne med omnejd. Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildning, är en eftergymnasial utbildningsform som ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar även att hela nio av tio får jobb efter avslutad YH-utbildning.

YH-mässan i Malmö kommer att hållas den 15 mars 2018 i Glasklart på Dockplatsen 1 i Malmö mellan klockan 10.00-18.00. Mässan är självklart kostnadsfri att besöka. 

Utbildningsmässa med fokus på YH

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, uppstår av att det finns ett behov på arbetsmarknaden och de bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa och de är kostnadsfria samt ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete. På detta sätt får man praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.

Tid och plats för YH-mässan i Malmö 

Datum: Torsdagen den 15 mars 2018
Tid: 10.00-18.00
Plats: Glasklart, Dockplatsen 1 i Malmö (Tryck här för karta)
Inträde: Kostnadsfritt.

Läs mer om utställarna här

Anmäl gärna ditt intresse eller att du ska gå på mässan i vårt Facebook-event! 

Seminarier under dagen

I samband med Yrkeshögskolemässan i Malmö kommer det arrangeras ett gäng olika seminarier om Yrkeshögskoleutbildning. På morgonen arrangeras ett seminarium för inbjudna Studie- och Yrkesvägledare, men även mässans besökare kommer att kunna besöka kostnadsfria seminarium. Seminariesalen kommer att vara en våning upp från mässhallen.

För studievägledare

Om du arbetar med studievägledning är du varmt välkommen till våra vägledarseminarium som arrangeras på samtliga orter. Vägledarseminariet, som är ett frukostseminarium, hålls på morgonen i samband med mässorna och vi bjuder på frukost och föreläsning av Myndigheten för Yrkeshögskolan som berättar om utbildningsformen och hur en Yrkeshögskoleutbildning fungerar. Anmäl ditt intresse tillanna.hansback@studentum.se

För skolor

Vill du ställa ut på någon av våra Yrkeshögskolemässor? Eller har du frågor om mässan?Välkommen att ta kontakt med ansvarig projektledare på anna.hansback@studentum.se

Varmt välkommen till Yrkeshögskolemässan i Malmö 2018!

Senast uppdaterad: 09 mar 2018

Logga in
Happy Students
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se