Visa studentum.se som: Mobil

Yrkeshögskolemässan i Göteborg 2018

Yrkeshögskolemässa i Göteborg 2018

Yrkeshögskolemässan i Göteborg 2018

Varmt välkommen till YH-mässan i Göteborg 2018, utbildningsmässan med fokus på Yrkeshögskola! Mässan kommer att vara på Brewhouse den 8 mars mellan klockan 10-18.

träffa yh-skolor från göteborg på yrkeshögskolemässan

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, uppstår av att det finns ett behov på arbetsmarknaden och de bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa och ges i eller i närheten av Göteborg. De är kostnadsfria samt ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete. På detta sätt får man praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen, både i Göteborg men även i resten av landet. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.

Tid och plats för YH-mässan i Göteborg

Datum: Torsdagen den 8 mars 2018
Tid: 10.00-18.00
Plats: Brewhouse Arena, Åvägen 24
Inträde: Kostnadsfritt

Anmäl gärna ditt intresse eller att du ska gå på mässan i vårt Facebook-event! 

Läs mer om utställarna här

Seminarium under dagen

I samband med Yrkeshögskolemässan i Göteborg kommer det att hållas kostnadsfria seminarium under dagen. Det kommer att hållas 15-minuters seminarium från skolor som ställer på mässan samt att vi i slutet av dagen kommer att arrangera ett längre seminarium med tidigare YH-studenter som kommer att berätta om deras yrken idag, vad de tycker om YH-utbildning och där du kommer ha möjlighet att ställa frågor. 

För studievägledare

Om du arbetar med studievägledning är du varmt välkommen till våra vägledarseminarium som arrangeras på samtliga orter. Vägledarseminariet, som är ett frukostseminarium, hålls på morgonen i samband med mässorna och vi bjuder på frukost och föreläsning av Myndigheten för Yrkeshögskolan som berättar om utbildningsformen och hur en Yrkeshögskoleutbildning fungerar. Anmäl ditt intresse till anna.hansback@studentum.se

För skolor

Vill du ställa ut på någon av våra Yrkeshögskolemässor? Eller har du frågor om mässan? Välkommen att ta kontakt med oss på info@studentum.se

Varmt välkommen till Yrkeshögskolemässan i Göteborg 2018!

Senast uppdaterad: 06 mar 2018

Logga in
Happy Students
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se