Borlänge: Sveriges tionde bästa studentstad 2022

Kort bostadskö, bra möjligheter till extrajobb och ett rikt stadsliv är några av anledningarna till att Borlänge tar sig in på tionde plats på listan över Sveriges bästa studentstäder 2022.

Vy över Borlänge

Borlänge kniper i år en plats på listan över Sveriges tio bästa studentstäder. I hjärtat av Dalarna kan du förvänta dig kort bostadskö, stort utbud av extrajobb och ett gediget stadsliv.

Borlänge hamnar i topp tio för inte mindre än sex av totalt nio parametrar som ligger till grund för utmärkelsen Sveriges bästa studentstad 2022. Kort bostadskö och bra möjligheter till extrajobb är vad som särskilt utmärker Borlänge som studentstad. Staden har också ett bra utbud av restauranger och pubar. Läs mer om varför du ska välja att studera i Borlänge! 


🏙️

Antal invånare

52 264

💸

Genomsnittlig månadslön

26 092 kr

🏠

Trygghetsnivå boende 

Hög

*Läs mer här


Kort bostadskö för studenter

I Borlänge finns gott om studentbostäder och alla studenter kan förvänta sig en bostad i närheten av campus vid terminsstart. Du kan få ett studentrum för ca 3 000 kronor i månaden och en studentlägenhet för 4 500 kronor i månaden. 

För möjlighet till utbildning på avancerad nivå ligger Borlänge en bit under rikssnittet på grund av det i staden erbjuds åtta program inom tre utbildningsområden. Utbudet är alltså inte lika stort som i de flesta andra studentstäder. Högskolan Dalarna har forskarutbildningar inom pedagogiskt arbete, mikrodataanalys och hälsa och välfärd, så om du vill studera vidare inom dessa områden är Borlänge ett utmärkt val av studentstad.

Stora chanser till extrajobb

Möjligheten till extrajobb är vad studenterna själva tycker är det tredje viktigaste för en bra studentstad. Bara karriärmöjligheter och kommunikationer är viktigare. Chansen för att hitta ett extrajobb är stor om du väljer Borlänge som din studentstad. Baserat på antalet annonserade extra- och deltidsjobb i relation till antal invånare rankar Borlänge på plats fem bland Sveriges studentstäder.

Det finns alltså goda möjligheter för dig som student att hitta ett jobb vid sidan av studierna. Perfekt för dig som vill utöka studentbudgeten, samla jobberfarenhet inför din framtida karriär eller kanske få välbehövlig variation från teorin i skolböckerna.

Många restauranger och barer

Antalet barer, restauranger och pubar i relation till antalet invånare är högt i Borlänge, faktum är att det är femte högst i hela Sverige. I staden har du dessutom nära till allt. Du hittar flera restauranger och barer i Borlänge centrum under tio minuters cykelväg från Högskolan Dalarna. För studenter finns också Tenoren – en del av Dalarnas studentkår – som regelbundet arrangerar pub och andra evenemang för studenter. Från campus är det mindre än fem minuter på cykel till både köpcentrumet kupolen och handelsplatsen Norra Backa, där du hittar allt från klädbutiker till IKEA.

Se alla utbildningar i Borlänge här!


Annonser