Visa studentum.se som: Mobil

Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2020

besök yh-mässan i Stockholm 2020

Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2020

Varmt välkommen till YH-mässan i Stockholm, utbildningsmässan med fokus på Yrkeshögskola! På plats kommer du att kunna träffa ett stort antal Yrkeshögskolor och ställa dina frågor. Under dagen kan du också lyssna på intressanta seminarier.

Datum: Torsdagen den 5 mars 2020

Tid: 11.00-17.00

Plats: Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35 Stockholm

Inträde: Kostnadsfritt

Anmäl ditt intresse på vårt Facebook-event här! 

Till mässans utställare

Hej du som planerar att besöka YH-mässan!
Har du varit i något av de mycket Coronavirus-drabbade områdena, det vill säga Kina, Italien, Iran, Sydkorea eller Österrike (främst Tyrolen)? Om så är fallet ber vi dig vänligast att inte besöka YH-mässan. Detta på grund av risk för smittospridning. Vi har tagit detta beslut utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendation. Tack för din förståelse!


Föreläsningar under dagen

Xenter

11.30-11.55 Xenter

På Xenter finns flertalet labbmiljöer för IT, 3D, marin, hiss, automation och TV-produktion med mera, så att de studerande kan hantera den tekniska utrustningen redan innan de går ut på praktik (LIA).

YHSL

12.00-12.45 YHSL  

Vill du veta mer om YH?

Kom och lyssna på nuvarande studerande, gamla studerande, handledare och anställande arbetsliv. Du kommer också kunna ställa frågor.

IT-Högskolan

12.50-13.15 IT-Högskolan 

IT-branschen skriker efter kompetens.
IT-Högskolan visar vilka kompetenser som eftersöks och hur YH-utbildningar möter IT-branschens behov.

Newton

13.20-13.45 Newton

Newton bedriver utbildningar inom IT, Fastighet och Bygg. Vi kommer under föreläsningen berätta mer om våra utbildningar, ge exempel på tidigare studenters karriärer efter utbildningen samt mer om Newtons framgångsrika pedagogik.

 

Nackademin

13.50-14.15 Nackademin

Vad ska jag bli när jag blir stor? Det inte lätt att veta och vi har alla ställt oss den frågan. Vi på Nackademin tipsar dig om hur du kan gå tillväga för att välja utbildning i denna enorma djungel av valmöjligheter. Kom på vårt seminarium och ta del utav våra 5 tips för att ta ett steg närmre ett beslut och din drömutbildning! 

SIH

14.20-14.45 Stockholms Internationella Handelsskola

Välkommen att lyssna på en intervju med våra studerande om valet att gå en Yh-utbildning. SIH erbjuder utbildningar inom IT, inköp, logistik, ekonomi & marknadsföring.

TUC

14.50-15.15 TUC

Vi levererar det som arbetsmarknaden vill ha; ambitiösa människor med högaktuell kunskap som flyger in i yrkesrollen med kortast möjliga startsträcka. Vi har mängder av utbildningar inom många olika områden.

Vad innebär YH? 

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, finns särskilt på grund av ett behov på arbetsmarknaden och bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa, de är kostnadsfria och ger rätt till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete. På detta sätt får du praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.

YHSL jobbar tillsammans med näringsliv och organisationer, i samverkan med Myh (Myndigheten för Yrkeshögskolan) för att skapa mer och bättre yrkeshögskoleutbildning (YH) inom länet.Välkommen till Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2020!


För skolor

Vill du ställa ut på någon av våra Yrkeshögskolemässor? Eller har du frågor om mässan? Välkommen att ta kontakt med ansvarig projektledare på anna.hansback@studentum.se

Senast uppdaterad: 11 mar 2020

Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se