Visa studentum.se som: Mobil

Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2019

Yrkeshögskolemässan Stockholm 2019

Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2019

Varmt välkommen till YH-mässan i Stockholm, utbildningsmässan med fokus på Yrkeshögskola! På plats kommer du att kunna träffa ett stort antal Yrkeshögskolor och ställa dina frågor. Under dagen kan du också lyssna på intressanta seminarier.


Datum: Onsdagen den 6 mars 2019
Tid: 10.00-18.00
Plats: Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35 Stockholm
Inträde: Kostnadsfritt
Anmäl ditt intresse på vårt Facebook-event här! 

Till mässans utställare


Seminarium under dagen

I samband med Yrkeshögskolemässan i Stockholm kommer det att hållas kostnadsfria seminarium för dig som är besökare. Nedan ser du vilka skolor som håller inspirerande seminarier:

Klockan 10.30 - 10.55

YH-utbildning i labbmiljö!

Xenter i Tumba utbildar inom IT, teknik och media och satsar mycket på sina labb där de studerande får öva sig praktiskt redan innan praktiken ute på företag.

Klockan 11.00 - 11.25

Utbilda dig för framtiden!

Newtons studerande ger tips till dig som är intresserad av våra utbildningar. Vi utbildar inom IT, Samhällsbyggnad och Byggteknik.Klockan 11.30 - 11.55

5 tips till dig som ska välja utbildning

Konkreta tips och råd inför ditt val av utbildning och din framtida karriär. Vad är egentligen en YH-utbildning? Och vad bör du tänka på när du gör din ansökan?


Klockan 12.00 - 12.45

Nyfiken på att plugga på YH? 

Hur fungerar det att studera vid ett universitet eller högskola? Mimmi Rönnqvist, ordförande för Saco studentråd, läser just nu vid Umeå universitet och kommer att berätta allt du behöver veta!Klockan 13.00 - 13.25

Fastighetsbranschen behöver dig

Behovet av tekniker, förvaltare och ingenjörer är enormt i fastighetsbranschen. Vi ger dig en helhetsbild av kompetensbristen och varför du är viktig för branschen.


Klockan 13.30 - 13.55

Redo för nya upplevelser?

Vill du jobba inom event, turism och hotell? Det här ska du tänka på om du vill ha en snabb karriär inom en av världens största och snabbast växande branscher.

Vad innebär YH? 

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, uppstår av att det finns ett behov på arbetsmarknaden och de bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa och de är kostnadsfria samt ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete. På detta sätt får man praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.YHSL jobbar tillsammans med näringsliv och organisationer, i samverkan med Myh (Myndigheten för Yrkeshögskolan) för att skapa mer och bättre yrkeshögskoleutbildning (YH) inom länet.Välkommen till Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2019!


För skolor

Vill du ställa ut på någon av våra Yrkeshögskolemässor? Eller har du frågor om mässan? Välkommen att ta kontakt med ansvarig projektledare på anna.hansback@studentum.se

Senast uppdaterad: 05 mar 2019
Senast uppdaterad: 2019-03-04

Utställare YH-mässan Stockholm 2019

Här ser du vilka utställare som är med på YH-mässan i Stockholm 2019!

Läs mer

Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se