Visa studentum.se som: Mobil

Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2020

besök yh-mässan i Stockholm 2020

Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2020

Varmt välkommen till YH-mässan i Stockholm, utbildningsmässan med fokus på Yrkeshögskola! På plats kommer du att kunna träffa ett stort antal Yrkeshögskolor och ställa dina frågor. Under dagen kan du också lyssna på intressanta seminarier.

Datum: Torsdagen den 5 mars 2020

Tid: 11.00-17.00

Plats: Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35 Stockholm

Inträde: Kostnadsfritt

Anmäl ditt intresse på vårt Facebook-event här! 

Till mässans utställare


Seminarium under dagen

Information kommer inom kort! 

Vad innebär YH? 

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, finns särskilt på grund av ett behov på arbetsmarknaden och bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa, de är kostnadsfria och ger rätt till studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete. På detta sätt får du praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.

YHSL jobbar tillsammans med näringsliv och organisationer, i samverkan med Myh (Myndigheten för Yrkeshögskolan) för att skapa mer och bättre yrkeshögskoleutbildning (YH) inom länet.Välkommen till Yrkeshögskolemässan i Stockholm 2020!


För skolor

Vill du ställa ut på någon av våra Yrkeshögskolemässor? Eller har du frågor om mässan? Välkommen att ta kontakt med ansvarig projektledare på anna.hansback@studentum.se

Senast uppdaterad: 14 feb 2020

Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se