Visa studentum.se som: Mobil

Yrkeshögskolemässan i Malmö 2020

Besök YH-mässan i Malmö 2020

Viktig information angående YH-mässorna i Malmö och Göteborg!
Efter rekommendation från Folkhälsomyndigheten har regeringen beslutat att större sammankomster inte får hållas. YH-mässorna som var planerade i Malmö den 26 mars och Göteborg den 31 mars ställs in med anledning av coronaviruset COVID-19. Vi gör vad vi kan för att hindra smittspridning. Tack för visad förståelse. 


Yrkeshögskolemässan i Malmö 2020 - Inställd

Varmt välkommen till YH-mässan i Malmö, utbildningsmässan med fokus på Yrkeshögskola! På plats kommer du att kunna träffa ett stort antal Yrkeshögskolor och ställa dina frågor. Under dagen kan du också lyssna på intressanta seminarier.

Datum: Torsdagen den 26 mars 2020

Tid: 11.00-17.00

Plats: Slagthuset, Carlsgatan 12E

Inträde: Kostnadsfritt


Föreläsningar under dagen: 

JU

11.30-11.55 JU - Jönköping University

Vill du ha en Yh-examen från en högskola? Presentation av de Yh-utbildningar som bedrivs inom Jönköping University, i samarbete med kommunala utbildningsanordnare och branschorganisationer.

Newton

12.30-12.55 Newton

Newton bedriver utbildningar inom IT, Fastighet och Bygg. Vi kommer under föreläsningen berätta mer om våra utbildningar, ge exempel på tidigare studenters karriärer efter utbildningen samt mer om Newtons framgångsrika pedagogik.

13.00-13.25 NBI

IT och AI förändrar vår vardag och alla företag. Vilka yrkesroller efterfrågas mest och skulle någon passa dig? Kom och lyssna till vår föreläsning och våra fyra IT-utbildningar, så berättar vi mer! 

JU

13.30-13.55 JU - Jönköping University

Vill du ha en Yh-examen från en högskola? Presentation av de Yh-utbildningar som bedrivs inom Jönköping University, i samarbete med kommunala utbildningsanordnare och branschorganisationer.

NBI

14.00-14.25 NBI 

Inköpare behövs i nästan alla branscher, både i privata verksamheter och i det offentliga. Hur ser en inköpares vardag ut och var finns jobben? Skulle det passa dig?  Kom och lyssna till vår föreläsning och vår utbildning Inköp & Supply Management, så berättar vi mer!

Vad innebär YH? 

Yrkeshögskoleutbildningar, även kallat YH-utbildningar, uppstår av att det finns ett behov på arbetsmarknaden och de bedrivs i ett nära samarbete med näringslivet. De flesta utbildningarna är mellan ett till tre år långa och de är kostnadsfria samt ger studiemedel från Centrala Studiestödsnämnden, CSN.

De flesta utbildningarna består till en tredjedel av praktik som kallas för Lärande i arbete. På detta sätt får man praktisk erfarenhet och kontakt med företag i branschen. Hela tanken med YH-utbildningar är att de ska leda till jobb direkt efter examen. Statistiken visar att så även är fallet. Hela nio av tio har jobb sex månader efter avslutad YH-utbildning.


Varmt välkommen till Yrkeshögskolemässan i Malmö 2020!


För skolor

Vill du ställa ut på någon av våra Yrkeshögskolemässor? Eller har du frågor om mässan? Välkommen att ta kontakt med ansvarig projektledare på anna.hansback@studentum.se

Senast uppdaterad: 12 mar 2020

Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se