Visa studentum.se som: Mobil

Utbildningsmässa - Vilken utbildningstyp är du?

Utbildningsmässa - Vilken utbildningstyp är du?

Hitta din drömutbildning

På Studentum.se har vi en vision att alla ska hitta sin drömutbildning. För att hitta rätt i utbildningsdjungeln är det bra att veta vad som skiljer de olika utbildningssegmenten åt.
Yrkeshögskola? Komvux? Universitet? Vad innebär egentligen de olika skoltyperna? Kom på vår mässa så hjälper vi dig att reda ut allt!

Här kommer du att kunna träffa skolor inom de olika skoltyperna och ställa dina frågor. Under dagen kan du också komma på våra seminarier (scrolla ner och läs om vilka föreläsningar du inte får missa!) där nyckelpersoner inom de olika skoltyperna berättar mer om vad de innebär.

Ta chansen att ställa dina frågor, få råd och ta in inspiration för dina framtida studier!

Mässan är givetvis kostnadsfri att besöka! 

Datum: 2 april 2019
Tid: 10.00-18.00
Plats: Bryggarsalen, Norrtullsgatan 12N

Tillbaka till mässor


Seminarium under dagen

I samband med mässan kommer det att hållas kostnadsfria seminarium för dig som är besökare. Nedan ser du vilka som håller inspirerande seminarier:

Kl. 10.30 - 11.00 

Folkhögskola – en väg med många möjligheter!

Folkhögskolan erbjuder många utbildningsmöjligheter för dig oavsett om du vill följa din dröm, specialisera dig inom något ämne eller uppnå behörigheter. Här får du mer info om hur det är att studera på folkhögskola och vad studierna kan leda till.


Kl. 11.15 - 11.45 

Har du koll på utbildningskartan?
Studera på en YH-utbildning – vad innebär det? Vilka möjligheter och krav finns? Vi välkomnar dig som vill veta mer om yrkeshögskolan.


Kl. 12.30 -  13.00 

Kommer du få lön för mödan?
SCB har statistik om löner. Vilka yrken har högst/lägst lön? Har kvinnor och män lika lön? Lönar utbildning sig? Lär dig hitta i SCB:s databaser.


Kl. 13.15 - 13.45

Värt att veta om utlandsstudier
Taggad på att plugga utomlands? Vi ger dig stenkoll på att du behöver veta, så som vart och vad du kan plugga samt hur vi kan hjälpa dig längs hela vägen!Kl. 14.00 - 14.30 

Studera vidare på universitet och högskola
Hur fungerar det att studera vid ett universitet eller högskola? Mimmi Rönnqvist, ordförande för Saco studentråd, läser just nu vid Umeå universitet och kommer att berätta allt du behöver veta!


Kl. 14.45 - 15.15 

Nyfiken att studera när du vill, var du vill och i den takt du vill? Distansinstitutet berättar varför deras deltagare älskar deras studieupplägg.Varmt välkommen! 


För skolor

Vill du ställa ut på våran mässa? Eller har du frågor om mässan? Välkommen att ta kontakt med ansvarig projektledare på anna.hansback@studentum.se

Senast uppdaterad: 28 maj 2019

Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se