Visa studentum.se som: Mobil

Höstens Digitala utbildningsmässa

Vi följer upp succén med vårens Digitala utbildningsmässa och ger dig nu möjligheten att besöka höstens stora digitala event för studiesugna! Den 30 september kan du träffa eftergymnasiala skolor live på studentum.se!

På den Digitala utbildningsmässan får du som letar utbildning möjlighet att få mer information om olika skolor samt ta del av föreläsningar online. Samtidigt har du även möjlighet att ställa dina frågor till medverkande universitet, högskolor, folkhögskolor, komvux, yrkesutbildare och YH-utbildare under en hel dag.

Under dagen startar kontinuerligt nya föredrag och du kan själv enkelt hoppa in i de digitala sändningarna du är intresserad av för att lyssna och ställa frågor. Läs mer längre ned hur mässan fungerar och gå till mässan genom att klicka på knappen nedan.

Mässan är nu avslutad!

Se inspelningar och föreläsningar från mässan här!

  • Datum: 30 september
  • Tid: 08.00-18.00

Under mässan
Mässan startar den 30 september kl 8.00. På mässan finns det fyra olika rum att besöka. När du går in i byggnaden kommer du till receptionen. Här finns receptionisterna tillgängliga för att svara på dina frågor om mässan. Du kan ställa dina frågor direkt i chatten. Här hittar du också information om studentum.se och hur du får mer information om intressanta skolor och utbildningar efter mässan. I receptionen hittar du även ett schema över föreläsningarna som hålls under mässan. Från receptionen kan du också kunna klicka dig vidare till utställningshallarna och föreläsningssalen. 

I utställningshallarna hittar du alla skolor som ställer ut på mässan. Tryck på en skola för att besöka montern. Informationen om skolan presenteras i text och/eller videoformat. Du har dessutom möjlighet att chatta med representanterna som kan svara på dina frågor. Du har även möjlighet att boka ett privat samtal med en utställare. Det sker  form av ett videomöte mellan dig och en representant från skolan i ett separat mötesrum. I varje monter finns också möjligheten att klicka dig vidare till skolans föreläsning där de mer ingående berättar om deras utbildningar.

I föreläsningssalen presenterar alla utställande skolor sig själva närmare i videoformat. Föreläsningsschema hittar du i receptionen. Du kan ta dig till föreläsningssalen via informationstavlan i receptionen och från respektive skolas monter. 


Du navigerar dig lätt genom menyn som du hittar högst upp i vänstra hörnet. Här hittar du information om alla utställare och om studentum.se. Och glöm inte att du alltid kan fråga receptionisterna om något känns oklart!

Efter mässan
Besök gärna studentum.se för mer information och fler utbildningar som kanske passar dig! Där kan du också jämföra olika utbildningar, se tidigare antagningsstatistik för varje utbildning, göra ett utbildningstest, räkna ut ditt meritvärde och mycket mer!

De medverkande utbildningsarrangörerna som är anmälda är:

Blueberry

Blueberry College & Universitet

Tid: 09.30-10.00

Alla som jobbar på Blueberry har en stor passion för utlandsstudier. De vet av egen erfarenhet vilken stor och fantastisk upplevelse det är att studera utomlands. Därför vill de hjälpa dig att uppleva samma sak.

Astar

Astar

Tid: 10.00-10.30

Astar är ett av Sveriges största utbildningsföretag. Hos oss lär du dig ett yrke från grunden med erfarna lärare och handledare, samtidigt som du knyter viktiga kontakter under din utbildning som kan hjälpa dig att hitta jobb.

Xenter

Xenter

Tid: 10.00-18.00

Xenter Botkyrka är en spännande och unik plats där arkitektur och utrustning helt anpassats för utbildning inom IT, teknik, media, fastighet och pedagogisk verksamhet.

Välkommen till vårt Öppna Hus som pågår just nu, kl. 10:00 – 18:00
(onsdag 30 sept).

Passa på att ställa dina frågor till våra utbildningsledare!

Klicka på länken nedan för att delta via programmet Zoom Meeting.

Tips, kopiera passcode innan du klickar.

Gå till öppna huset i Zoom
Passcode: 253729

Meeting ID: 871 9219 1065

Handelshögskolan i Stockholm

Handelshögskolan i Stockholm

Tid: 11.00-11.30

Handelshögskolan grundades 1909 av svenskt näringsliv och är en privat högskola. Högskolan är liten med ca 2000 studenter vilket ger en känsla av samhörighet och närhet mellan studenter, fakultet och personal.

SEG

SEG - Swiss Education Group

Tid: 11.30-12.00

SEG Swiss Education Group är en av världens ledande leverantörer av Hotell Management, Kockutbildningar och Konditorutbildningar i Schweiz.

Expressa Utbildningscenter

Expressa Utbildningscenter

Tid: 12.30-13.00

Är du intresserad av frågor som rör mångfald och utsatthet? Vill du arbeta med ungdomar, äldre eller med integrationsfrågor? Vi erbjuder distansutbildningar inom pedagogik, socialt arbete, terapi, kommunikation samt organisation och ledarskap

Cady Training Academy

Cady Training Academy

Tid: 13.00-13.30

Vi är ditt innovativa, flexibla och kvalitativa alternativ till det vanliga utbildningsväsendet!

Axelsons Hudvård & Spa

Axelsons Gymnastiska Institut

Tid: 13.30-14.00

Välkommen till Axelsons, "The home of Swedish massage" som med sitt utbud av alternativ- och komplementär-medicinska kurser och utbildningar är Nordens största skola inom kroppsterapier. 

TUC Yrkeshögskola

TUC Yrkeshögskola

Tid: 14.00-14.30

Har du ett speciellt yrke du drömmer om, och är intresserad av den bästa vägen dit? Vi erbjuder flera olika yrkeshögskoleutbildningar, alla i nära samarbete med näringslivet.

PT Distans

PT Distans

Tid: 14.30-15.00

Med PT Distans kan du utbilda dig till personlig tränare och/eller kostrådgivare på distans. Licensen är internationell och utfärdas av EuropeActive efter godkänd utbildning.

Sveriges Lantbruksuniversitet - SLU

Sveriges lantbruksuniversitet SLU

Med vår kunskap och våra utbildningar kan du bli en del av lösningen för en levande värld. På Sveriges lantbruksuniversitet hittar du program på både grundnivå och avancerad nivå inom ett stort antal ämnesområden.

Sunderby Folkhögskola

Sunderby Folkhögskola

Här kan du studera konst och spelutveckling, du kan skaffa gymnasiekompetens och studera till Studiehandledare eller Hundskötare + så mycket mer!

GTV Gamleby

GTV Gamleby

GTV Gamleby är en yrkeshögskoleutbildning till TV-produktionsspecialist. Hos oss får du en av Sveriges absolut bästa utbildningar som leder dig mot jobb i team på flera olika positioner i produktions- och teknikbolag för tv, film och webb. 

Yrgo

Yrgo

Yrgo är en del av utbildningsförvaltningen i Göteborgs Stad och har ett av Sveriges bredaste utbud av yrkeshögskoleutbildningar. Vår målsättning är att alla studerande ska få ett jobb direkt efter utbildningen inom relevant yrkesområde.

Medlearn

Medlearn

Vi erbjuder utbildning på olika nivåer inom hälsa, vård och omsorg. Vår pedagogik grundar sig i ett fokus på individanpassning och flexibilitet och vi finns på flera orter i Sverige.

Iris

Iris

Iris är ett av Sveriges ledande utbildningsföretag. Vi erbjuder vuxenutbildningar (komvux), SFI, arbetsmarknadsutbildningar, utredningar, anpassningar, stöd och matchning samt företagsutbildningar.

YHiM - Yrkeshögskolan i Mölnlycke

YHiM – Yrkeshögskolan i Mölnlycke

YHiM är en förhållandevis liten aktör i kommunal regi som sedan 20 år tillbaka erbjudit yrkeshögskoleutbildningar inom b.la. säkerhet, ekonomi och försäljning. 
Skolan samarbetar med b.la. Handelshögskolan och Göteborgs universitet. 

One Academy

One Academy

One Academy är ett värderingsstyrt bolag som arbetar inom inköp, upphandling och supply chain där vårt fokus är kompetensutveckling, rekrytering och konsultverksamhet.

Senast uppdaterad: 14 okt 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-04-26

Möt ditt framtida universitet: Örebro universitet

Med bostadsgaranti för studenter, ett brett utbud av nöjen och aktiviteter och god kommunikation till andra städer är det inte svårt att förstå varför Örebro är en så populär studentstad! Läs mer om Örebro universitet här!   

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-06-04

7000 nya studieplatser på korta YH-utbildningar

Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) har beslutat om att inför en ny utbildningstyp som kallas korta YH-utbildningar. Den nya utbildningstypen är kurser eller kurspaket som är mer flexibla än vanliga YH-utbildningar. Vi har samlat information om de nya utbildningarna för dig som vill söka!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-11-02

Så räknar du ut dina meritpoäng

Vill du veta hur du räknar ut dina meritpoäng? Här finns all information du behöver om meritpoäng och områdesbehörighet!

Läs mer