Visa studentum.se som: Mobil

Vill du bli terapeut?

SIEP använder moderna lösningar för utbildning och genomför bl.a. vissa utbildningar online inom modern evidensbaserad psykologi, KBT och ACT.

-Det är ett sätt att göra kompetenshöjning mer tillgängligt, förklarar Joanne Dahl, psykolog, psykoterapeut och professor emerita på SIEP. Under sina 50 yrkesverksamma år har hon arbetat kliniskt och mött många människor som genomgått svåra perioder i livet samtidigt som hon har arbetat med utbildning, handledning och med forskning på Uppsala Universitet.

Acceptance and Commitment Therapy, ACT

SIEP erbjuder exempelvis grundutbildning i psykoterapi, kortare kompetenshöjande utbildningar, skräddarsydda uppdragsutbildningar, handledning samt utbildning i ACT som är ackrediterad av psykologiförbundet. Utbildningarna riktar sig till dig som redan idag arbetar med människor i behandling eller terapi men även till dig som söker nya vägar i ditt yrkesliv. 

Psykologi är ett område där vi behöver vara ödmjuka inför att kunskapen uppdateras och förnyas kontinuerligt av all forskning som görs på olika håll i världen. Vi följer utvecklingen och lägger stort värde i att göra våra studenter väl förberedda för framtida utmaningar. Det innebär bl.a. att följa utvecklingen mot ett processbaserat arbetssätt inom terapi. Ett exempel på en processbaserad terapi är Acceptance and Commitment Therapy, ACT.

Olika skeenden i livet kan vara tuffa

Modern psykoterapi som ACT hjälper människor att se värderingar och möjligheter till att växa i varje kris. Det finns alltid någonting viktigt i smärtsamma händelser och det finns alltid smärta i viktiga händelser. Om man försöker undvika det onda, undviker man också det goda. Ett vitalt liv är fullt av både och.

I våra utbildningar får du lära dig att arbeta utifrån beteendeanalys och ringa in det centrala i ett problem. Du får lära dig att använda psykologisk flexibilitet för att hjälpa alla sorters människor att kunna se svårigheter som en möjlighet till att växa och blomstra.

Senast uppdaterad: 11 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-10-31

Studera i Polen

Sedan Polen blev ett av medlemsländerna i EU har antalet svenska studenter i landet mer än fyrdubblats. Detta beror till stor del på att man avsatt fler platser inom läkarutbildningen, vilket är den mest populära utbildningen bland svenska studenter i Polen. Läkarutbildningen i Polen håller samma nivå som den i Sverige, men den är ofta något lättare att bli antagen till.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Möt din framtida högskola: Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle är en modern högskola som arbetar mycket för att du som student ska trivas. Studentum har talat med skolan för att höra hur de arbetar och vad som skiljer dem ifrån andra universitet och högskolor!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-05

5 enkla steg - så skriver du ett tal

I skolan, på jobbet, på studenten, på midsommarfesten - någon gång kommer du att behöva hålla ett tal eller en presentation inför många människor. Det kan kännas jobbigt, men med rätt verktyg så kan alla lyckas skriva och hålla ett bra tal! Här hittar du fem enkla steg som hjälper dig att skriva och hålla ett bra tal!

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se