Vägledarträffen - våren 2017

Succé bland SYV:arna när Studentum.se och gymnasium.se bjöd in till Vägledarträff!Inspiration, nätverkande och digitalisering. Det bjöd Studentum.se och gymnasium.se på när de anordnade den första Vägledarträffen, ett event för studie- och yrkesvägledare på gymnasial och eftergymnasial nivå. Läs mer om eventet här!

Vägledarträffen 2017

Inspiration, nätverkande och digitalisering. Det bjöd Studentum.se och gymnasium.se på när de anordnade den första Vägledarträffen 2017, ett event för studie- och yrkesvägledare på gymnasial och eftergymnasial nivå. Träffen var en succé – totalt medverkade över 65 studievägledare.

Det var många inspirationstörstiga studie- och yrkesvägledare på plats när gymnasium.se och Studentum.se tillsammans arrangerade den första Vägledarträffen, på Garnisonen i Stockholm. Morgonen och förmiddagen innehöll allt från frukost till workshops när deltagarna kom för att diskutera digitalisering samt utmaningar och möjligheter med studievägledaryrket. Erik Appelberg, Business unit manager för Studentum och gymnasium.se, säger så här om Vägledarträffen:

- Vi vill att vägledarträffen ska ge inspiration och energi, ge möjlighet till att reflektera kring yrkesrollen. Man ska utbyta idéer och knyta kontakter med kollegor. Vi vill hjälpa er i ert arbete, vi vill lära känna studievägledarna!


Inspirerande föreläsare

Dagen inleddes med en föreläsning av Elin Häggberg, journalist och digital tekniker som driver bloggen Teknifik. Elin är högaktuell som vinnare av kategorin Årets varumärke på Stora Influencerpriset som gick av stapeln i helgen. Hon pratade om framtidens yrkesliv, vikten av teknikkompetens och hur teknik och robotar håller på att förändra olika yrkesroller.

Vägledarträffen hade även bjudit in studie- och yrkesvägledaren Mikaela Aare som guidade besökarna på sin resa genom yrkeslivet till den digitala vägledningsverkstad hon driver idag.

Positiv respons

Totalt medverkade över 65 studievägledare från gymnasiala och eftergymnasiala skolor på Studentum och gymnasium.se:s Vägledarträff.

- Det här är den första Vägledarträffen vi arrangerar och det är otroligt kul med all positiv respons vi fick från deltagarna! Det har gjort att vi redan börjat smida planer för nästa Vägledarträff, säger Erik Holmström, projektledare för Vägledarträffen och fortsätter:

- Vår ambition är att göra detta till ett återkommande event på flera orter. Vi vill bli ett nytt inspirerande inslag i studievägledarnas arbete.

Deltagarna var eniga om att fortbildning är viktigt, för att möta ökande krav på kompetens, i kombination med nätverkande och workshops - som dagens Vägledarträff var ett framgångsrikt exempel på!

Den första Vägledarträffen arrangerades den 12 oktober 2017 av Studentum.se och gymnasium.se – Sveriges största plattformar för eftergymnasial och gymnasial utbildning på nätet. Vill du anmäla dig till nästa träff? Anmäl ditt intresse på vägledarträffen.se!


Annonser