Visa studentum.se som: Mobil
Stadsvy över Sydney

Ta ett sabbatsår i Australien

Surfing, sol och unik natur varvat med roliga kurser som ger dig värdefull erfarenhet inför arbetslivet – låter det som något för dig? Under ett sabbatsår i Australien kan du testa på olika ämnen och få en yrkesinriktad utbildning.

Ett sabbatsår, eller så kallat gap year, efter gymnasiet är ett populärt alternativ för ett välbehövligt avbrott mellan gymnasiestudierna och fortsatta studier eller jobb. Genom att välja en diplomutbildning kan du under ett år till exempel testa på ett intressant ämne eller välja praktiska kurser för att bryta av eller komplettera dina teoretiska studier. I Australien kan du hitta diplom- och certifikatutbildningar inom en uppsjö av olika ämnen. Om du bestämmer dig för att fortsätta studera kan du många gånger förlänga din diplomutbildning till en kandidatexamen, Bachelor degree. 

Se alla diplomutbildningar i Australien

Fördelar med att studera i Australien

Australien är en av de mest populära destinationerna för utlandsstudier för svenska studenter. Den avslappnade “laid back”-kulturen och det fantastiska vädret är bara två av många anledningar till att ta sikte på denna spännande kontinent. Kvaliteten på utbildningen i Australien är i världsklass och som student tillåter ditt visum även att du jobbar på sidan av dina studier.

TAFE International Western Australia (TIWA)

På TAFE International Western Australia kan du välja mellan över 100 olika kurser och få en praktisk utbildning som du kommer ha nytta av i ditt framtida arbetsliv. TIWA erbjuder utbildningar till ett lägre pris än många andra australiensiska skolor, de flesta utbildningarna ger dessutom rätt till studiemedel från CSN. Diplom- och certifikatutbildningar är ett till två år långa och ges inom en stor variation av områden, allt ifrån inredningsdesign och skönhet till marknadsföring och IT. TIWA har campus i Perth, på Australiens västkust. Om du vill njuta av sol och surfing under ditt sabbatsår är Perth en perfekt destination för ditt sabbatsår – staden har nämligen flest soltimmar i hela Australien och enligt många även landets vackraste stränder.

JMC Academy

Om du vill ha en framtid inom entertainment är JMC Academy ett alternativ att spana in. JMC Academy är Australiens ledande kreativa skola inom film, tv, musik och media. Här hittar du diplomutbildningar och kandidatprogram inom till exempel ljudteknik och ljudproduktion, 3D-animering och låtskrivande. Skolan har campus i tre olika städer: Sydney, Melbourne och Brisbane.

APM College of Business and Communication

APM har campus i Sydney, Brisbane och Melbourne och är ett särskilt bra alternativ för dig som vill veta mer om business, marknadsföring och event. Skolan är känd för att ge studenter praktiska kunskaper att ta med sig ut i arbetslivet, en stor majoritet av studenterna får jobb direkt efter examen. Både diplomutbildningar och kandidatprogram finns inom bland annat marknadsföring, event management och ekonomi.

Senast uppdaterad: 24 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-04-13

Studier i Thailand

Varje år åker hundratusentals svenskar till Thailand för sol och bad men landet erbjuder också bra vidareutbildning för dig som vill plugga i värmen. Här får du veta allt du behöver kunna: hur du söker visum, mer om Thailands utbildningssystem och hur du ansöker.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2016-03-03

Erasmus

Erasmus är en del i ett program för livslångt lärande som riktar sig mot högre utbildning. Genom Erasmus finns stora möjligheter för dig som studerar på högskola och universitet att göra utbyte eller praktik i Europa utan att du behöver betala någon terminsavgift.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-03-02

Studera i Italien

Har du planer på eller är nyfiken på hur det är att studera i Italien? Här är guiden om hur det är att studera i Italien.

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in