Visa studentum.se som: Mobil

Har covid-19 påverkat dina studieplaner? Svara på vår korta undersökning och hjälp oss att hjälpa dig!⭐ 

Så börjar du nya året på topp!

Så börjar du nya året på topp

Nytt år, nya möjligheter! Löften är ofta lätta att lova men svåra att hålla. Det nya året är på många sätt en ny chans att förverkliga dina drömmar. Här är våra bästa tips på hur du förverkligar dina löften och börjar det nya året på topp!

Vid den här perioden brukar nyårslöftena hagla och vi lovar det ena och det andra. Gemensamt för våra löften är att vi vill förändra eller göra något. Och det är faktiskt precis där vi måste börja. Bestämma vad vi lovar oss själva och sen hitta viljan till att hålla det. Det låter enkelt, och det kan det också vara. Med rätt mindset och vilja är det faktiskt inte så svårt. Det är ju trots allt inte löftet i sig som gör skillnaden – viljan gör det.

Här är Studentums tips på hur du skapar ett hållbart nyårslöfte: 

  • Gör en årlig granskning. Finns det något du gjort bra förra året? Finns det något du vill göra annorlunda? Det är viktigt att uppskatta det du har åstadkommit under det föregående året. Den informationen kan du använda till att starta det nya på bästa sätt och utforma löften och mål efter svaret på frågorna.

  • Var realistisk. Det är viktigt att ha realistiska förväntningar och krav i förhållande till din livssituation och förmåga för att du ska kunna hålla ditt löfte. Ett realistiskt löfte blir lättare att hålla!

  • Du måste ha viljan. För att lyckas med ditt löfte är det viktigt att du verkligen har viljan att genomföra det. Ett realistiskt mål som du faktiskt kan genomföra gör att viljan lättare finns med!

  • Ett smart löfte. Genom att specificera och konkretisera ditt mål blir det lättare att hålla det. Ju tydligare du gör det desto mer realistiskt blir det och på så vis ökar din vilja till att nå målet. Ett smart mål innebär att det ska vara specifikt, mätbart, attraktivt, realistiskt och tidsbestämt.

  • Dela ditt löfte. Delad glädje är dubbel glädje! Ett genomtänkt löfte som är uttalat och involverar andra ökar dina chanser till att du håller löftet. Dessutom får du någon som kan stötta och pusha dig när din motivation brister.

  • Var snäll mot dig själv. Det här är nästan viktigast av allt – du ska må bra. Om du en dag inte orkar kämpa mot ditt mål så behöver du inte göra det. Det betyder inte att det är ett bakslag, utan ett litet snedsteg som inte behöver påverka ditt slutresultat. Det viktiga är vilken riktning du går emot. Se din resa mot målet som något roligt, det kommer du långt på!


Har du som mål att påbörja en utbildning men inte vet till vad? Gör vårt yrkestest och få reda på vilken utbildning som passar dig! 

Till yrkestestet

Senast uppdaterad: 04 jan 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-09-04

6 tips för att bli flytande i ett främmande språk!

De flesta av oss har studerat ett eller flera främmande språk i skolan, men den verkliga frågan är: kan du tala språket? Läs om 6 tips på hur du kan bli flytande i ett nytt språk! Artikeln är ett gästinlägg skrivet av WordDive.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-02-11

5 enkla steg - så skriver du ett tal

I skolan, på jobbet, på studenten, på midsommarfesten - någon gång kommer du att behöva hålla ett tal eller en presentation inför många människor. Det kan kännas jobbigt, men med rätt verktyg så kan alla lyckas skriva och hålla ett bra tal! Här hittar du fem enkla steg som hjälper dig att skriva och hålla ett bra tal!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-09-03

Yrkesinspiration

Vad ska du bli när du blir stor? Det kan kännas svårt att hitta en utbildning eller ett yrke som passar just en själv! Då kan det vara skönt att få inspiration och information från andra. Här hittar du intervjuer med personer som jobbar inom olika yrken!

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in