Visa studentum.se som: Mobil
Studera i England

Prisvärda utbildningar i England – sök nu för kursstart 2020

Funderar du på att studera i England i höst? Det är inte försent att ansöka! Blueberry samarbetar med flera universitet och skolor dit det fortfarande går att söka för att börja dina studier redan nu till hösten!

Plugga i metropolen London eller i studentstäder som Leicester och Southampton. Blueberry erbjuder ett brett utbud av skolor med allt från traditionella universitet till sådana med kreativa utbildningar inom ex. musik, film, dans eller design.

Fördelar med att studera i England redan till hösten

Det finns många fördelar att inte skjuta upp dina studieplaner till England eftersom Brexit kommer innebära vissa förändringar för studenter efter årsskiftet. Från och med läsåret 2021 kommer priserna höjas för EU studenter eftersom Storbritannien inte längre är en del av EU. Men om du börjar nu i höst så påverkas du inte av den prishöjningen utan får behålla samma pris hela din utbildning.

Ytterligare några fördelar är att du har möjlighet att arbeta vid sidan av studierna utan begränsningar. Du kan få CSN-lån och bidrag på samma sätt som tidigare för att finansiera studierna. Om din utbildning slutar efter 2020 kan du fortfarande få studiemedel utefter samma villkor. Med andra ord fungerar studier i England på samma sätt som tidigare under hela 2020.

Hur påverkar Coronaviruset studierna i England?

Trots Corona så kommer utbildningar i England fortfarande hållas i höst, i vissa fall på ett lite annorlunda sätt än vanligt, men med samma kvalitet. Vissa utbildningar kommer vara på campus, andra online – eller en kombination av dem båda. Studenternas säkerhet och hälsa är självklart i fokus och oavsett vilken metod som används kommer den anpassas för att följa de rekommendationer som finns. Nedan kan du läsa mer om de skolor som du fortfarande kan söka till för studier i höst och hur undervisningen planeras ske.

Utbildningar på campus

Följande skolor kommer hålla undervisning på plats på campus:

Institute of Contemporary Music Performance (ICMP)

På ICMP kan du läsa praktiska yrkesutbildningar inom musik och alla lärare har själva erfarenhet från branschen.  Campus ligger i London med närhet till den musikindustri som staden har att erbjuda. Du kan läsa både kortare och längre utbildningar ibland annat music performance, song writing och music business.

Institute of Contemporary Music Performance (ICMP)

På ICMP kan du läsa praktiska yrkesutbildningar inom musik och alla lärare har själva erfarenhet från branschen.  Campus ligger i London med närhet till den musikindustri som staden har att erbjuda. Du kan läsa både kortare och längre utbildningar ibland annat music performance, song writing och music business.

Läs mer här!


British & Irish Modern Music (BIMM)

BIMM är en ledande musikskola i Europa och har flera campus i olika städer i England och på Irland. Det finns flera olika inriktningar som till exempel song writing och music production. Lärarna är själva aktiva i musikbranschen och bland skolans alumner kan man hitta flera välkända artister.

Hitta mer information här!


Met Film School

På Met Film School kan du lära dig allt som har med filmproduktion att göra av erfarna lärare i välkända Ealing Studios! Du kan läsa en kandidatexamen på två eller tre år och får en både teoretisk och praktisk utbildning. Som examensarbete får du till och med producera din egen film!

Läs mer om Met Film School här!


Arts University Bournemouth

Studera i vackra Bournemouth på Englands kust. Arts University är ledande inom creative arts och erbjuder utbildningar inom bland annat skådespeleri, arkitektur, fotografi och mode. Du kan både läsa kortare kurser på en eller två terminer, eller en treårig utbildning. Efter examen får hela 97 % jobb inom branschen.

Hitta mer information här!

Plugga i England

Blended undervisning

Denna metod är en blandning av studier online och på campus. Ett flexibelt sätt att lära sig på där du kommer ha vissa lektioner hemifrån och andra på plats på skolan. Du har fortfarande tillgång till bibliotek, studentboende och andra faciliteter på skolan även om utbildningen sker online. Följande skolor kommer att ha undervisning med denna metod: 

London South Bank University

Plugga mitt i London på ett stort universitet med brett kursutbud. Här kan du välja att studera allt från business till ingenjör, möjligheterna är många! Utbildningarna har stort fokus på att förbereda sina studenter på arbetslivet, och lärarna är verksamma inom det ämne de undervisar. 

Läs mer om London Soutch Bank University här!


Solent University

På Solent University studerar du mitt i studentstaden Southampton. Solent är ett nytänkande universitet och det finns ett stort urval av utbildningar som är moderna och aktuella inom flera områden. Southampton har ett rikt studentliv och London ligger bara 1 timme och 20 minuter bort med tåg. 

Hitta mer information om Solent University här!


De Montfort University

De Montfort University i Leicester inriktar sig på utbildningar inom kost och teknologi och är kända för sina program inom mode. De är högt rankade för kvalitén på lärare och 96 % av eleverna får jobb när dem tar examen. De Montfort University erbjuder även studieresor, praktik och utbyten med andra universitet runt om i världen.

Läs mer här!


Är du osäker på vilken skola eller utbildning som är den rätta just för dig? Blueberry kan hjälpa dig med gratis studierådgivning för att göra rätt val. Du får även hjälp kostnadsfritt genom hela ansökningsprocessen för att se till att ansökan går så smidigt som möjligt. Klicka på knappen för att läsa mer!

Till Blueberry College & Universitet


Den här artikeln är ett gästinlägg skrivet av vår systersite Blueberry.nu. 

Senast uppdaterad: 10 jul 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-02-04

Sandstrand, storstad eller alptopp - var vill du plugga?

Nu när hösten är ett faktum så är det ett perfekt tillfälle för dig att stanna upp och fundera på vad du vill göra de kommande åren, eller rättare sagt vad du vill plugga! När du ska välja utbildning är det såklart jätteviktigt att du noga funderar över vad du ska plugga och vad som kommer att passa dig, men det är också viktigt att du funderar ett extra varv på var du vill plugga.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-27

Studera i Schweiz

Det är ingen slump att Schweiz är ett populärt val för studenter som vill studera utomlands. Landet som ligger i hjärtat av alperna är känt för sina högklassiga utbildningar, vackra natur, och såklart för sin choklad! Att studera utomlands är en unik möjlighet för att skaffa sig nya erfarenheter!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-31

Studera i Polen

Sedan Polen blev ett av medlemsländerna i EU har antalet svenska studenter i landet mer än fyrdubblats. Detta beror till stor del på att man avsatt fler platser inom läkarutbildningen, vilket är den mest populära utbildningen bland svenska studenter i Polen. Läkarutbildningen i Polen håller samma nivå som den i Sverige, men den är ofta något lättare att bli antagen till.

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se
Logga in