Visa studentum.se som: Mobil

Vad är viktigt när du väljer vilken stad du ska plugga i? Gör vår undersökning (max 2 min) och var med och utse Sveriges bästa studiestad! 🎓

Natur på Bali

Plugga i Asien – en dröm för studentbudgeten

Vill du studera utomlands men är orolig för att CSN inte ska räcka till? Här får du några glödheta tips på destinationer som ger dig, minst sagt, mycket för pengarna!

Asien är inte bara ett populärt resmål för semester och backpacking, det är även en fantastisk destination för utlandsstudier. Jämfört med andra destinationer är Asien ett ytterst prisvärt alternativ. Både boendekostnader och terminsavgifter är generellt sett mycket lägre än i västerländska länder.

Vad kostar det att studera i Asien?

De kostnader som du främst behöver ha koll på för att studera utomlands är terminsavgiften som du betalar till skolan och boendekostnader. Terminsavgiften för Study Abroad ligger oftast inte på mer än cirka 20 000 kronor, jämfört med till exempel England och USA där terminsavgifterna ofta ligger på runt 50 000 kronor och uppåt.

Boendekostnader beror till exempel på om vill ha eget eller delat boende, och om du vill bo direkt på eller utanför campus. Du kan förvänta dig att månadskostnaden i de flesta fall inte kommer att överstiga 4 000–5 000 kronor, och ofta kan du komma ännu billigare undan. På Bali kan du få bo i lyxvilla med pool för cirka 4 000 kronor per månad. Ett annat exempel är Hankuk University i Sydkorea där du betalar mellan 10 000–15 000 kr för studentboende för en hel termin.

Du kommer alltså enkelt att kunna leva på CSN under din utlandsvistelse. För utlandsstudier kan du även få merkostnadslån, och söka stipendier för att få extra pengar i fickan.

Blomstrande kultur och spännande fritidsaktiviteter

Varför inte passa på att använda dina extra slantar till att njuta av din fritid utanför studierna? Asien erbjuder ett enormt utbud när det kommer till kultur, natur och storstadsmiljöer. Här finns garanterat något för alla, oavsett om du föredrar att backpacka i det varma klimatet under en weekend, surfa längs vackra stränder eller utforska stadskärnan i världsmetropoler som Shanghai eller Seoul.

Vad kan jag studera i Asien?

Du kan antingen ansöka till ett helt program för att få en Bachelor’s degree eller gå ett Study Abroad-program som består av fristående kurser under 1–2 terminer direkt efter gymnasiet. Du kan också göra en utlandstermin som en del av din svenska universitetsutbildning.

Kursutbudet för utlandsstudier i Asien beror såklart på vilket land du vill studera i och skolans inriktning. Om du är intresserad av språkstudier och internationella relationer kan Hankuk University of Foreign Studies (HUFS) i Seoul, som är Sydkoreas främsta internationella universitetet, vara ett utmärkt val för dig. Om du istället vill studera business, entreprenörskap eller indonesisk kultur är Warmadewa University på Bali en skola med rätt inriktning.

Utbildningar inom business, entreprenörskap, internationella relationer, samhällsvetenskap och hållbar utveckling brukar vara populära bland utlandsstudenter och finns på många skolor. Självklart kan du även hitta allt från juridik till bioteknik och mycket mer för att hitta något som passar just dig. Om du väljer fristående kurser genom Study Abroad kan du på flera skolor passa på att välja kurser för att fördjupa dig i landets historia, kultur och språk.

Exempel på länder för utlandsstudier i Asien:

  • Sydkorea
  • Indonesien
  • Kina
  • Thailand
  • Malaysia
  • Indonesien
  • Taiwan

Vill du veta mer om att studera i Asien? Missa inte Sveriges digitala utlandsstudiemässa 10 oktober, där kan du träffa representanter från ett flertal skolor i Asien!

Läs mer och anmäl dig till mässan här!

Senast uppdaterad: 29 sep 2020

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-10-16

Studera i Australien

Storstäder, värme, stränder och universitet av hög standard med ett brett utbud lockar studenter från hela världen till Australien! Här kan du som funderar på att studera i Australien läsa allt du behöver veta!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-06-14

Studera i Storbritannien

Är du sugen på att studera i England? Kanske vill du upptäcka Wales, Skottland eller Nordirland samtidigt som du pluggar? Att studera utomlands är en unik möjlighet för att skaffa sig nya erfarenheter!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-02-23

Studera i Frankrike

Lär dig ett av världens vackraste språk, njut av den franska maten och läs en universitetsutbildning på engelska. Frankrike lockar massvis med studenter varje år, med sina prestigefulla skolor och rika kulturliv. Läs mer här!

Läs mer
Recensionspolicy

recensionspolicy studentum.se

Vill du lämna en recension om en skola eller en utbildning på studentum.se? Kul! Då bidrar du med att hjälpa andra att hitta den utbildning som passar dem bäst. Läs gärna vår recensionspolicy om hur vi godkänner och publicerar recensioner.

Ladda ner recensionspolicyn här!

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in