Visa studentum.se som: Mobil
studenter pluggar

Nya YH-utbildningar 2022

Är du sugen på att plugga vidare? Vill du läsa en utbildning som har nära kontakt med näringslivet? Då skulle en utbildning på en yrkeshögskola passa dig perfekt! Vi har listat nya YH-utbildningar för hösten 2022! 

En YH-utbildning är i regler kortare än en universitetsutbildning och är allt mellan ett till tre år långa. En enorm fördel med en YH-utbildning är att de bygger på kombinationen mellan teori och praktik. Detta innebär att du får chansen att testa på dina teoretiska kunskaper under en praktikperiod. YH-utbildningarna har nära samarbete med arbetslivet vilket gör att du har goda möjligheter för en grym praktikplats. 

Inför hösten 2022 introduceras flera nya, spännande YH-utbildningar. Det är en blandning mellan olika yrkesroller som är relevant för dagens arbetsmarknad. Utbildningarna är därför perfekta för dig som vill ha stora chanser att snabbt komma ut i arbetslivet vid avslutade studier. Hitta din YH-utbildning nedan.

Lista: Nya YH-utbildningar 2022

Senast uppdaterad: 16 aug 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2021-06-16

Kommer AI att ta ditt jobb? 10 utbildningar att satsa på

Hur automatisering och ökad användning av artificiell intelligens kommer att påverka arbetsmarknaden vet vi inte, men aktuell forskning ger oss värdefulla lärdomar om hur den kan komma att förändras. Här är tio utbildningsområden att satsa på om du vill hålla dig ajour på framtidens arbetsmarknad!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-05-24

Komvuxkurser och vuxenutbildningar

En andra chans för många – det går att få på Komvux. Här hittar du både kurser på grundskole- och gymnasienivå och hela utbildningar. Att plugga på komvux är väldigt flexibelt, du väljer själv om du vill plugga på heltid eller deltid, på distans eller i klassrum. 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-08-17

Högskoleprovet

Ska du skriva högskoleprovet? Viktigt att komma ihåg när det kommer till högskoleprovet är att det inte är något personlighetstest. Provet mäter de kunskaper och färdigheter som är viktiga för högskolestudier.

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in