06 dec 2018

Julen är här – så överlever din plånbok utan besvär

Julen närmar sig med stormsteg! Denna mörka månad kan dock bjuda på mer än bara myskänslor – det kostar att fira jul. För dig som är student kan december blir extra tung ekonomiskt. Men var inte orolig, det finns sätt att hålla nere kostnaderna och ändå lyckas få julkänsla. Hur är det möjligt, undrar du nu. Är du beredd på svaret? Nu kör vi!

Sätt ett maxbelopp
Bestäm i förväg vad allt får kosta för att det inte ska skena iväg. Viktigast av allt när du sätter en budget är att hålla den, så se till att göra det!

Börja i god tid
Det kan låta tradigt, men det gör otroligt stor skillnad! Om du börjar julklappshandlingen i god tid slipper du sista-minuten köp som blir onödigt dyra och inte helt genomtänkta. Dessutom får du mer tid till att njuta av julstämningen under december istället för att stressa runt efter julklappar.

Uppmuntra andra till billigare julklappar
Prata ihop dig med nära och kära – förmodligen är ni flera som tycker det är skönt och bra att minska köphetsen.

Var orättvis
Det är inte jätteviktigt att alla får julklappar för samma summa, det är tanken som räknas! Var inte för hård mot dig själv, hittar du en julklapp till någon som kostar mindre är det helt perfekt.

Visa uppskattning istället för fysisk present
När vi var små räckte det med att rita ett streck på ett papper så var man klar. Det kanske inte känns lika enkelt nu, men man behöver inte krångla till det! Finns det något du kan göra för någon istället för att ge bort en fysik present?

Nyttja studentrabatter
Studenter har förmånen att ta del av mängder av studentrabatter – se till att nyttja det! På Happy Students hittar du många olika rabatter och kampanjer, du kan spara in mycket pengar genom att göra lite research och köpa klapparna online med rabatt istället för i butik.

Julklappsleken
Har du kört julklappsleken så vet du vad som väntar, om du inte har det – you're in for a treat! Om ni skulle komma överens om att slopa julklappar till varandra och bara köra julklappsleken skulle ni alla spara in massor.

Knytkalas
Oavsett om det är med vänner eller familj du ska fira jul så kan du be alla ta med sig en varsin rätt. Det blir både roligare och kanske till och med godare!

Vi hoppas att de här tipsen hjälper dig att få en riktigt lyckad jul utan varken stress, press eller hål i plånboken! Vill du lära dig mer om hur du i framtiden kan skapa egna julklappar att ge bort? 


Till utbildningar inom design och hantverk

Senast uppdaterad: 06 dec 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2022-11-11

Så fixar du det bästa nyårstalet - 5 enkla steg!

Att hålla tal är något som många tycker är obekvämt och läskigt, men så behöver det inte vara! Med hjälp av noga förberedelser kan alla hålla ett tal! Nyår närmar sig och kanske ska just du hålla tal på en middag eller fest? We've got your back - här hittar du 5 enkla steg för att fixa det bästa nyårstalet!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-14

9 enkla SEO-tips

Att din hemsida är snygg och informativ räcker inte, den måste också vara optimerad för sökmotorerna. Men hur gör man? Här är 9 enkla SEO-tips!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2022-11-11

Allt du behöver veta om nya läkarprogrammet

Det nya sexåriga läkarprogrammet börjar gälla i höst - vad innebär det för dig som ska börja plugga eller vill söka programmet? I den här artikeln har vi samlat all information du behöver! 

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in