Visa studentum.se som: Mobil

Julen är här – så överlever din plånbok utan besvär

Julen närmar sig med stormsteg! Denna mörka månad kan dock bjuda på mer än bara myskänslor – det kostar att fira jul. För dig som är student kan december blir extra tung ekonomiskt. Men var inte orolig, det finns sätt att hålla nere kostnaderna och ändå lyckas få julkänsla. Hur är det möjligt, undrar du nu. Är du beredd på svaret? Nu kör vi!

Sätt ett maxbelopp
Bestäm i förväg vad allt får kosta för att det inte ska skena iväg. Viktigast av allt när du sätter en budget är att hålla den, så se till att göra det!

Börja i god tid
Det kan låta tradigt, men det gör otroligt stor skillnad! Om du börjar julklappshandlingen i god tid slipper du sista-minuten köp som blir onödigt dyra och inte helt genomtänkta. Dessutom får du mer tid till att njuta av julstämningen under december istället för att stressa runt efter julklappar.

Uppmuntra andra till billigare julklappar
Prata ihop dig med nära och kära – förmodligen är ni flera som tycker det är skönt och bra att minska köphetsen.

Var orättvis
Det är inte jätteviktigt att alla får julklappar för samma summa, det är tanken som räknas! Var inte för hård mot dig själv, hittar du en julklapp till någon som kostar mindre är det helt perfekt.

Visa uppskattning istället för fysisk present
När vi var små räckte det med att rita ett streck på ett papper så var man klar. Det kanske inte känns lika enkelt nu, men man behöver inte krångla till det! Finns det något du kan göra för någon istället för att ge bort en fysik present?

Nyttja studentrabatter
Studenter har förmånen att ta del av mängder av studentrabatter – se till att nyttja det! På Happy Students hittar du många olika rabatter och kampanjer, du kan spara in mycket pengar genom att göra lite research och köpa klapparna online med rabatt istället för i butik.

Julklappsleken
Har du kört julklappsleken så vet du vad som väntar, om du inte har det – you're in for a treat! Om ni skulle komma överens om att slopa julklappar till varandra och bara köra julklappsleken skulle ni alla spara in massor.

Knytkalas
Oavsett om det är med vänner eller familj du ska fira jul så kan du be alla ta med sig en varsin rätt. Det blir både roligare och kanske till och med godare!

Vi hoppas att de här tipsen hjälper dig att få en riktigt lyckad jul utan varken stress, press eller hål i plånboken! Vill du lära dig mer om hur du i framtiden kan skapa egna julklappar att ge bort? 


Till utbildningar inom design och hantverk

Senast uppdaterad: 06 dec 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-10-15

Fem tips på hur du får A på tentan

Oavsett om du har skrivit många tentor eller om det är första gången kan det vara svårt att veta hur du fixar högsta betyget. Var lugn och andas ut, här är tipsen du behöver för ett A!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-12

Starta eget företag som student

Är du student och funderar på att starta eget företag? Ta chansen! Det finns nog ingen tid i livet som passar bättre för att starta eget. Som student har du säker inkomst, mycket tid över och ett brett nätverk, vilket är precis vad du behöver som framtida entreprenör.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-12

Så klarar du dina tentor - Studentums pluggtips!

Behöver du studietips och pluggtips inför tentapluggandet? Här är Studentums pluggtips inför tentaperioderna!

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se