Visa studentum.se som: Mobil
Vilka yrken finns det brist inom i framtiden?

Inom vilka yrken kommer det finnas jobb i framtiden?

En parameter som är viktig för många i valet av utbildning är hur svårt eller lätt det är att få jobb efter sin examen. UKÄ (Universitetskanslersämbetet) har nyligen släppt en rapport som visar inom vilka områden det råder brist på arbetskraft. Läs mer om de yrken där det i framtiden kommer att råda stor brist på kompetens och därmed vara en mycket liten konkurrens om!

I rapporten har UKÄ analyserat 15 bristyrken inom offentlig sektor, till exempel grundlärare, ämneslärare och specialistsjuksköterskor. Rapporten visar att det behövs 9000 fler studenter som börjar en utbildning inom något av bristyrkena i listan nedan mellan åren 2023-2035 för att kunna möta de behov som finns på arbetsmarknaden. 

Här nedan kan du läsa mer om och hitta utbildningar inom yrken där det kommer vara brist på kompetens:


Är du inte helt säker på vilken utbildningstyp som passar dig bäst?
Här kan du läsa mer om vad som skiljer till exempel universitet & högskola, yrkeshögskola och yrkesutbildning åt!

Letar du efter lediga jobb redan idag? Leta på Jobbland.se

Källa: UKÄ (Universitetskanslersämbetet)

Senast uppdaterad: 09 dec 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-03-02

Studera i Italien

Har du planer på eller är nyfiken på hur det är att studera i Italien? Här är guiden om hur det är att studera i Italien.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-04-16

Möt din framtida högskola: Södertörns högskola

Södertörns högskola är känt för sitt stora utbud av kurser och program samt nya innovativa kombinationer av ämnen - du kan till exempel studera kultur och ekonomi inom samma program. Södertörns högskola grundades 1996 och idag studerar 11 000 studenter på skolan. Läs mer om hur det är att plugga på Södertörns högskola här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-25

Stora kurslitteratur-guiden!

Med studier kommer också kurslitteratur som du måste införskaffa. Men hur får du tag på all kurslitteratur utan att ruinerna dig genom att köra allt? Hur lång tid innan borde du köpa den? Läs vår stora kurslitteraturguide där du hittar våra absolut bästa tips på var du kan få tag i kurslitteratur!

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se