Visa studentum.se som: Mobil
Vilka yrken finns det brist inom i framtiden?

Inom vilka yrken kommer det finnas jobb i framtiden?

En parameter som är viktig för många i valet av utbildning är hur svårt eller lätt det är att få jobb efter sin examen. UKÄ (Universitetskanslersämbetet) har nyligen släppt en rapport som visar inom vilka områden det råder brist på arbetskraft. Läs mer om de yrken där det i framtiden kommer att råda stor brist på kompetens och därmed vara en mycket liten konkurrens om!

I rapporten har UKÄ analyserat 15 bristyrken inom offentlig sektor, till exempel grundlärare, ämneslärare och specialistsjuksköterskor. Rapporten visar att det behövs 9000 fler studenter som börjar en utbildning inom något av bristyrkena i listan nedan mellan åren 2023-2035 för att kunna möta de behov som finns på arbetsmarknaden. 

Här nedan kan du läsa mer om och hitta utbildningar inom yrken där det kommer vara brist på kompetens:


Är du inte helt säker på vilken utbildningstyp som passar dig bäst?
Här kan du läsa mer om vad som skiljer till exempel universitet & högskola, yrkeshögskola och yrkesutbildning åt!

Källa: UKÄ (Universitetskanslersämbetet)

Senast uppdaterad: 13 nov 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-02-28

Digitala medier i utbildning

Det finns många fördelar med att blanda in digitala inslag i dagens, generellt sett fortfarande väldigt traditionella, undervisning.Utvecklingen fortsätter framåt med raketfart och nu för tiden växer ungdomar upp med digitala medier som en naturlig del av vardagen, det kommer även att vara en lika självklar del i deras framtida arbetsliv, oavsett hur mycket som kommer från skolan.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2014-03-21

Studier i Kanada

Kanada är världens nästa största land till ytan och består av tio provinser. Vissa delar av Kanada pratar faktiskt franska, så här kan du studera både på engelska och franska. Om du vill studera i Kanada kan du förvänta dig en hög levnadsstandard och även högkvalitativa utbildningar. I Kanada hittar du flertalet internationellt erkända universitet som erbjuder allt mellan himmel och jord. Här kan du läsa mer om det kanadensiska utbildningssystemet.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-01-04

Så börjar du nya året på topp!

Nytt år, nya möjligheter! Löften är ofta lätta att lova men svåra att hålla. Det nya året är på många sätt en ny chans att förverkliga dina drömmar. Här är våra bästa på hur du förverkligar dina löften och börjar det nya året på topp!

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se