Inom vilka yrken kommer det finnas jobb i framtiden?

För många som väljer utbildning är det viktigt att det finns jobb efter examen. UKÄ (Universitetskanslersämbetet) har släppt en rapport över bristyrken och inom vilka områden där det behövs fler studenter!

Vilka yrken finns det brist inom i framtiden?

En parameter som är viktig för många i valet av utbildning är hur svårt eller lätt det är att få jobb efter sin examen. UKÄ (Universitetskanslersämbetet) har släppt en rapport som visar inom vilka områden det råder brist på arbetskraft.

I rapporten har UKÄ analyserat 15 bristyrken inom offentlig sektor, till exempel grundlärare, ämneslärare och specialistsjuksköterskor. Rapporten visar att det behövs 9000 fler studenter som börjar en utbildning inom något av bristyrkena i listan nedan mellan åren 2023-2035 för att kunna möta de behov som finns på arbetsmarknaden. 

Här nedan kan du läsa mer om och hitta utbildningar inom yrken där det kommer vara brist på kompetens:


Källa: UKÄ (Universitetskanslersämbetet)

Beatrice Brettmar

Beatrice Brettmar

Senior Website Manager (Visa mer)
Beatrice Brettmar arbetar som Senior Website Manager på studentum.se, med ett fokus på att hjälpa studenter att hitta rätt utbildning. Beatrice är ursprungligen från Malmö, men bor och jobbar numera i Stockholm. Hon har en kandidatexamen i retorik och litteraturvetenskap från Uppsala universitet och har jobbat för studentum.se sedan 2018. Hon är expert på att tillgängliggöra utbildningsinformation och du hittar henne ofta som skribent på artiklar om behörighet, urval och olika utbildningsformer. När hon inte skriver artiklar jobbar Beatrice med utveckling av sajten. På fritiden gillar Beatrice att läsa, skriva skönlitterärt och leta efter fynd i Second hand-butiker. (Mindre)

Om

Beatrice Brettmar arbetar som Senior Website Manager på studentum.se, med ett fokus på att hjälpa studenter att hitta rätt utbildning. Beatrice är ursprungligen från Malmö, men bor och jobbar numera i Stockholm. Hon har en kandidatexamen i retorik och litteraturvetenskap från Uppsala universitet och har jobbat för studentum.se sedan 2018. Hon är expert på att tillgängliggöra utbildningsinformation och du hittar henne ofta som skribent på artiklar om behörighet, urval och olika utbildningsformer. När hon inte skriver artiklar jobbar Beatrice med utveckling av sajten. På fritiden gillar Beatrice att läsa, skriva skönlitterärt och leta efter fynd i Second hand-butiker.

Annonser