Visa studentum.se som: Mobil
Årets byggkvinna 2021

Årets byggkvinna 2021 – kvinnliga förebilder inom byggbranschen

Byggföretagen lanserar tillsammans med Sandra “Byggsandra” Mobaraki priset Årets byggkvinna. Med priset, som delas ut den 23 april, vill Byggföretagen uppmärksamma kvinnliga förebilder som bidrar till en mer inkluderande och jämställd byggbransch.

Bara 11 procent (2019) av de anställda i byggbranschen är kvinnor. Det finns ett regeringsmål att minst 25 procent av de som nyanställs inom byggbranchen ska vara kvinnor år 2030, men för att det målet ska kunna uppnås behövs det fler åtgärder och initiativ. Årets byggkvinna är ett exempel på de initiativ som Byggföretagen jobbar med.

Med priset vill man inspirera fler kvinnor att välja byggbranschen genom att uppmärksamma kvinnliga förebilder. Årets byggkvinna är ett samarbete mellan Byggföretagen och Sandra ’Byggsandra’ Mobaraki och kan delas ut till yrkesarbetare, tjänstemän och chefer från hela byggindustrin. 

– Personen ska sticka ut genom att vara en expert och förebild inom sitt område, säger Sandra Mobaraki, medgrundare till Årets Byggkvinna.

Jury för Årets Byggkvinna

Juryn består av olika aktörer inom byggbranschen och en av de sju juryplasterna är “Folkets röst”. Mella den 13-19 april kunde folket (vem som helst) rösta på tre finalister. Nu är röstningen stängd och vinnaren kommer att presenteras på ett digitalt event den 23 april.

Se inspelningen av prisutdelningen här!

Jurymedlemmar:

  • Catharina Elmsäter-svärd, vd Byggföretagen 
  • Sandra Mobaraki, Bygg-Sandra
  • Johan Lindholm, förbundsordförande Byggnads
  • Kajsa Hessel, ordförande Byggcheferna
  • Valle Karlsson, förbundsordförande SEKO
  • Jonas Steen, ordförande SME-utskottet Byggföretagen.
  • Folkets röst

Hur gick nomineringen till?

Nomineringen till Årets byggkvinna var öppen fram till den 22 mars och 226 bidrag skickades in. Kriterier för nomineringen var att den ska uppmärksamma en kvinna som är en förebild och inspiratör inom bygg- och anläggningsbranschen. Ett exempel är en person som har presterat extra bra inom sin yrkeskategori, som har gjort skillnad genom att ha förbättrat och vidareutvecklat en del av byggbranschen.

Vinnaren presenteras på ett digitalt event den 23 april.


Är du intresserad av att jobba inom byggbranschen?

Läs mer om olika yrken här!


Senast uppdaterad: 10 maj 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-05-14

9 enkla SEO-tips

Att din hemsida är snygg och informativ räcker inte, den måste också vara optimerad för sökmotorerna. Men hur gör man? Här är 9 enkla SEO-tips!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2020-03-01

TV-produktionsspecialist

På yrkeshögskolan GTV Gamleby utbildas framtidens specialister inom TV-produktion. Här får du lära dig allt från ljud och ljus till klippning och allt annat du behöver för att kunna jobba med TV-produktion. Tidigare studenter finns idag representerade på bland annat SVT, TV4 och många stora produktionsbolag. Om du drömmer om att jobba med TV är GTV Gamleby rätt skola för dig.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-02-13

I samarbete med FUF: Hitta en praktikplats där du kan göra skillnad!

Artikeln är skriven av Föreningen för Utvecklingsfrågor (FUF). Hitta en praktikplats där du kan göra skillnad! Vill du jobba för att göra världen bättre men upplever att marknaden är tuff? Ett bra steg in i arbetslivet är att göra praktik. Läs mer om hur du kan hitta en praktikplats här! 

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in