Visa studentum.se som: Mobil

Allt du behöver veta inför, under och efter en digital mässa

Går du i tankar på att börja studera? Då är ett besök på en digital utbildningsmässa eller öppet hus ett perfekt tillfälle att undersöka vilka alternativ som finns! Du kan ställa alla dina eventuella frågor och ta del av mängder med användbar information och material som kan hjälpa dig inför ditt nästa studieval! I den här artikeln har vi samlat våra bästa tips för hur ditt nästa besök på en digital mässa blir så värdefull som möjligt. 

Kanske har du som läser redan besökt en digital utbildningsmässa eller så är det första gången. Oavsett så kan studievalet överlag kännas mastigt, och hur förbereder man sig egentligen för en utbildningsmässa på bästa sätt? För att göra besöket så trevligt och givande som möjligt har vi samlat våra främsta tips i vad som kan vara bra att tänka på innan, under och efter du besöker en digital utbildningsmässa. 

Inför mässan

 • Vet du redan vad du vill studera? Då kan det vara bra att kolla upp vilka skolor som ställer ut på mässan. På så sätt kan du göra en plan för vilka montrar du vill hinna besöka under mässdagen. 
 • På en digital mässa sker oftast den mesta kontakten med utställande skolor via chatt. Fundera över vad just du skulle vilja veta och förbered gärna frågor du vill ställa till de medverkande skolornas representanter. 


Missa inte den Digitala utbildningsmässan torsdagen 7 oktober! Klicka på knappen nedan för att läsa mer om mässan och vilka som medverkar!

Läs mer om mässan här


Under mässan

 • Var inte rädd för att besöka de skolors montrar som inte matchar just dina studieintressen, kanske hittar du en helt annan skola eller utbildning än vad du tänkt dig från början!
 • Våga ställ dina frågor! Skolornas representanter vill prata med dig och finns tillgängliga för att hjälpa och guida dig i ditt studieval. 
 • Det positiva med en digital mässa är att du inte behöver avsätta flera timmar i sträck för ett besök. Kanske besöker du mässan på lunchrasten och kommer du på fler frågor kan du alltid logga in igen några timmar senare, en digital mässa är bara ett klick bort! 
 • Vissa representanter erbjuder individuella röst- och videosamtal. Här kan du boka in dig på en specifik tidsslott som passar just ditt schema.  

Efter mässan

 • Hann du inte ställa alla dina frågor under mässan kan det vara bra att spara e-postadresser till de representanter du hade velat prata med för att mejla dina frågor i efterhand. 
 • Hittade du din drömskola eller drömutbildning under mässan? Ta reda på hur och när du behöver ansöka! 
 • Många skolor erbjuder digitala öppet hus, kika om just den eller de skolor du är intresserad av gör det också. 


4 snabba fördelar med att besöka en digital mässa

 • Besök mässan varifrån du vill. Lunchrummet, bussen eller soffan går lika bra alla tre. Allt du behöver är en dator och uppkoppling. 
 • Slipp massa papper och broschyrer, på en digital mässa kan du ladda ned allt direkt till din dator. 
 • Slopa köer, är det mycket folk i montern kan du alltid logga ut för att sen logga in igen några timmar senare när det är lugnare. 
 • Träffa skolor från flera olika platser i landet utan att avsätta massa restid och dyra resekostnader. 
Senast uppdaterad: 06 sep 2021

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-11-02

Vad innebär områdesbehörighet?

Hur blir du behörig till en universitet- eller högskoleutbildning? Vad innebär de olika områdesbehörigheterna? Vi svarar på alla frågor du kan tänkas ha kring behörighet till universitet och högskola! 

Läs mer
Senast uppdaterad: 2021-09-17

Vad är reell kompetens?

Visste du att du kan bli behörig till att plugga på universitet, högskola eller yrkeshögskola även om du saknar gymnasiebetyg genom att ansöka om reell kompetens? Vi reder ut vad det innebär och förklarar hur du ansöker!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-28

Sociala medier som yrke

Sociala medier fortsätter att öka i popularitet och antal användare i en rasande fart.Just nu använder ungefär 50% av svenskarna sociala medier varje dag.Tack vare det så står nu dörrarna öppna för en helt ny bransch där man till exempel kan jobba heltid med att lägga ut bilder på Instagram.Men hur tjänar man pengar på sina konton på sociala medier?Vad är en influencer?

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in