Visa studentum.se som: Mobil

9 populära yrkesutbildningar

Känns det tungt att gå en lång utbildning? Är du nyfiken på en helt ny bransch? Vill du att arbetsmarknaden välkomnar dig med öppna armar efter att du är klar med din utbildning? Då är en yrkesutbildning något för dig!

Möjligheterna är oändliga, du kanske vill jobba inom digital marknadsföring, som inredningsarkitekt, eller kanske som hundfrisör? Det finns något för alla. En yrkesutbildning innebär att det finns en lucka i arbetsmarknaden, en lucka som du kan fylla. Det är just därför det är en populär väg att gå – det leder till jobb.

I yrkesutbildningar är det även vanligt med praktik, vilket är den ultimata chansen för dig att komma ut i arbetslivet och visa dina nya kunskaper. Ta chansen du med, arbetsmarknaden väntar på dig. Här nedan listar vi nio av de mest populära yrkesutbildningarna just nu.

Senast uppdaterad: 01 jul 2022

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2020-04-22

Hur påverkar COVID-19 utlandsstudier?

Att studera utomlands är en dröm för många, men just nu ser världen helt annorlunda ut. Vi har därför samlat de vanligaste frågorna kring hur COVID-19 påverkar utlandsstudier!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-05-02

Möt din framtida högskola: Handelshögskolan i Stockholm

Handelshögskolan i Stockholm är Nordens främsta handelshögskola med starka band till både näringsliv och andra universitet. Som en relativt liten skola med ca 1800 studenter läggs fokus på individen och personlig utveckling. Läs mer om din framtida högskola här!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-12

Studera på Irland

Irland - den gröna ön, känd för sina idylliska landskap, internationella huvudstad, pubar och vänliga invånare. Irlands utbildningssystem tillhör faktiskt topp tio i världen och flertalet internationella storföretag har sina europakontor här. Är du intresserad av att åka hit och studera? Här kan du läsa mer.

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in