Visa studentum.se som: Mobil

6 lifehacks för dig som är student!

6 lifehacks för dig som är student!

Den genomsnittliga studenten ställs inför minst dubbelt så många utmaningar som den vanliga medborgaren. Det kan vara allt från att det helt plötsligt är slut på tid att plugga till den där tentan som det var ”långt kvar till”, eller att det plötsligt är precis lika tomt i kylskåpet som det är på kontot. Studentlivet kräver alltså många kreativa lösningar på små och stora problem. Men du kan va lugn - vi på Studentum har skapat en lista med våra bästa lifehacks för studenter!

1. Ska du värma pizza-resterna från gårdagen? Ställ in ett glas med vatten i micron tillsammans med pizzan så blir den som nygräddad istället för blöt och sladdrig.

2. Har du ”vin-och-bokseminarium” hemma hos dig och inser att du saknar en vinöppnare? Nemas problemas, winelover! Ta en nyckel som är någorlunda ”vass” och tryck ner i korken i 45 graders vinkel. Lirka sedan - med stil och finess - upp korken genom att dra nyckeln uppåt och skruva samtidigt.

3. Ska du på sittning men saknar ett strykjärn till skjortan? Lugn. Ta en kastrull eller stekpanna med så tjock botten som möjligt och värm den tills den blir ”strykjärnsvarm” - sedan är det bara att stryka loss! Använd botten som strykjärn, men se bara till att gårdagens carbonara inte sitter kvar under kastrullen.

6 lifehacks för studenter

4. Har studentbudgeten gjort dig så snål att det tar emot att slänga bort tomma toapappersrullar? Använd dem en gång till: Måla dem och limma fast stående rullar på en platta som du sedan kan använda som pennställ på skrivbordet. Eller använd dem för att organisera kablarna i tekniklådan. Ingenting är omöjligt med ett förråd fullt av tomma toapappersrullar! 

5. Gillar du pannkakor till frukost dagen efter en sen kväll på kåren eller nationen, men är för lat för att gå upp och laga det? Förbered pannkakssmet i en gammal rengjord ketchupflaska som du förvarar i kylen, redo att stekas på morgonen. Det enda alternativet som slår det här är att träffa en morgonpigg och matlagningsglad partner. Om vi ska vara ärliga, vilket är mest troligt?

6. Tycker du att det känns som ett (dyrt) miljöbrott att hålla städskrubben välfylld? Du vet väl att vinäger, salt och vatten kan ersätta nästan alla dyra och kemikaliefyllda rengöringsmedel? Nej, det doftar kanske inte ”fresh summer breeze” eller ”arctic citrus infusion” - men det klarar du dig nog utan om du tänker efter!

Nu har du stenkoll på lifehacks, men känner du kanske att just ekonomin behöver få sig ett lyft? Då kan du läsa mer om hur du kan rädda din studentekonomi här!

Senast uppdaterad: 28 feb 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-01-04

Så börjar du nya året på topp!

Nytt år, nya möjligheter! Löften är ofta lätta att lova men svåra att hålla. Det nya året är på många sätt en ny chans att förverkliga dina drömmar. Här är våra bästa på hur du förverkligar dina löften och börjar det nya året på topp!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-10-25

6 saker att se fram emot efter examen

Det kan vara svårt att hålla motivationen uppe hela tiden när man pluggar, vi vet. Att plugga är fantastiskt men också jobbigt. För att hjälpa dig få igång motivationen igen har vi tagit fram en lista på sex saker att se fram emot efter examen. Känn peppen!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-03-01

Från höstdepp till höstpepp!

Mörkt, kallt - och deppigt. Känner du peppen? Inte? Du är långt ifrån ensam. Vi vill hjälpa dig att vända höstdepp till höstpepp, nu kör vi!

Läs mer
Logga in
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se