Visa studentum.se som: Mobil

6 lifehacks för dig som är student!

6 lifehacks för dig som är student!

Den genomsnittliga studenten ställs inför minst dubbelt så många utmaningar som den vanliga medborgaren. Det kan vara allt från att det helt plötsligt är slut på tid att plugga till den där tentan som det var ”långt kvar till”, eller att det plötsligt är precis lika tomt i kylskåpet som det är på kontot. Studentlivet kräver alltså många kreativa lösningar på små och stora problem. Men du kan va lugn - vi på Studentum har skapat en lista med våra bästa lifehacks för studenter!

1. Ska du värma pizza-resterna från gårdagen? Ställ in ett glas med vatten i micron tillsammans med pizzan så blir den som nygräddad istället för blöt och sladdrig.

2. Har du ”vin-och-bokseminarium” hemma hos dig och inser att du saknar en vinöppnare? Nemas problemas, winelover! Ta en nyckel som är någorlunda ”vass” och tryck ner i korken i 45 graders vinkel. Lirka sedan - med stil och finess - upp korken genom att dra nyckeln uppåt och skruva samtidigt.

3. Ska du på sittning men saknar ett strykjärn till skjortan? Lugn. Ta en kastrull eller stekpanna med så tjock botten som möjligt och värm den tills den blir ”strykjärnsvarm” - sedan är det bara att stryka loss! Använd botten som strykjärn, men se bara till att gårdagens carbonara inte sitter kvar under kastrullen.

6 lifehacks för studenter

4. Har studentbudgeten gjort dig så snål att det tar emot att slänga bort tomma toapappersrullar? Använd dem en gång till: Måla dem och limma fast stående rullar på en platta som du sedan kan använda som pennställ på skrivbordet. Eller använd dem för att organisera kablarna i tekniklådan. Ingenting är omöjligt med ett förråd fullt av tomma toapappersrullar! 

5. Gillar du pannkakor till frukost dagen efter en sen kväll på kåren eller nationen, men är för lat för att gå upp och laga det? Förbered pannkakssmet i en gammal rengjord ketchupflaska som du förvarar i kylen, redo att stekas på morgonen. Det enda alternativet som slår det här är att träffa en morgonpigg och matlagningsglad partner. Om vi ska vara ärliga, vilket är mest troligt?

6. Tycker du att det känns som ett (dyrt) miljöbrott att hålla städskrubben välfylld? Du vet väl att vinäger, salt och vatten kan ersätta nästan alla dyra och kemikaliefyllda rengöringsmedel? Nej, det doftar kanske inte ”fresh summer breeze” eller ”arctic citrus infusion” - men det klarar du dig nog utan om du tänker efter!

Nu har du stenkoll på lifehacks, men känner du kanske att just ekonomin behöver få sig ett lyft? Då kan du läsa mer om hur du kan rädda din studentekonomi här!

Senast uppdaterad: 28 feb 2019

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2019-06-20

4 effektiva sätt att bli mentalt starkare

Många av oss kan säkert känna igen sig i att man ibland är oförmögen att förändra och påverka sin omgivning. Vi tar upp fyra generella områden man kan utvecklas inom för att öka motivationen och bli mer effektiv!

Artikeln är ett gästinlägg skrivet av PMI.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-11-19

Så skriver du en ansökan som får rekryteraren på fall!

Det är inte helt lätt att sammanfatta alla sina styrkor, erfarenheter, kunskaper och drömmar på en A4. Är det ens möjligt att göra det på ett sätt som attraherar alla typer av arbetsgivare? Troligen inte. Så ett hett tips är att anpassa ansökan. Här kommer tre tips som funkar oavsett bransch och jobb. Läs, lär och ro hem drömjobbet! Artikeln är ett gästinlägg skriven av Knack Rekrytering.

Läs mer
Senast uppdaterad: 2019-08-05

Tips till dig som vill starta eget företag under studietiden

Många unga drömmer om att starta eget företag redan under studietiden, men långt ifrån alla gör drömmen till verklighet. Här är våra bästa tips för dig som vill starta eget som student!

Läs mer
Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in