Visa studentum.se som: Mobil

6 lifehacks för dig som är student!

6 lifehacks för dig som är student!

Den genomsnittliga studenten ställs inför minst dubbelt så många utmaningar som den vanliga medborgaren. Det kan vara allt från att det helt plötsligt är slut på tid att plugga till den där tentan som det var ”långt kvar till”, eller att det plötsligt är precis lika tomt i kylskåpet som det är på kontot. Studentlivet kräver alltså många kreativa lösningar på små och stora problem. Men du kan va lugn - vi på Studentum har skapat en lista med våra bästa lifehacks för studenter!

1. Ska du värma pizza-resterna från gårdagen? Ställ in ett glas med vatten i micron tillsammans med pizzan så blir den som nygräddad istället för blöt och sladdrig.

2. Har du ”vin-och-bokseminarium” hemma hos dig och inser att du saknar en vinöppnare? Nemas problemas, winelover! Ta en nyckel som är någorlunda ”vass” och tryck ner i korken i 45 graders vinkel. Lirka sedan - med stil och finess - upp korken genom att dra nyckeln uppåt och skruva samtidigt.

3. Ska du på sittning men saknar ett strykjärn till skjortan? Lugn. Ta en kastrull eller stekpanna med så tjock botten som möjligt och värm den tills den blir ”strykjärnsvarm” - sedan är det bara att stryka loss! Använd botten som strykjärn, men se bara till att gårdagens carbonara inte sitter kvar under kastrullen.

6 lifehacks för studenter

4. Har studentbudgeten gjort dig så snål att det tar emot att slänga bort tomma toapappersrullar? Använd dem en gång till: Måla dem och limma fast stående rullar på en platta som du sedan kan använda som pennställ på skrivbordet. Eller använd dem för att organisera kablarna i tekniklådan. Ingenting är omöjligt med ett förråd fullt av tomma toapappersrullar! 

5. Gillar du pannkakor till frukost dagen efter en sen kväll på kåren eller nationen, men är för lat för att gå upp och laga det? Förbered pannkakssmet i en gammal rengjord ketchupflaska som du förvarar i kylen, redo att stekas på morgonen. Det enda alternativet som slår det här är att träffa en morgonpigg och matlagningsglad partner. Om vi ska vara ärliga, vilket är mest troligt?

6. Tycker du att det känns som ett (dyrt) miljöbrott att hålla städskrubben välfylld? Du vet väl att vinäger, salt och vatten kan ersätta nästan alla dyra och kemikaliefyllda rengöringsmedel? Nej, det doftar kanske inte ”fresh summer breeze” eller ”arctic citrus infusion” - men det klarar du dig nog utan om du tänker efter!

Nu har du stenkoll på lifehacks, men känner du kanske att just ekonomin behöver få sig ett lyft? Då kan du läsa mer om hur du kan rädda din studentekonomi här!

Senast uppdaterad: 24 sep 2018

Du kanske också är intresserad av:

Senast uppdaterad: 2018-10-15

Fem tips på hur du får A på tentan

Oavsett om du har skrivit många tentor eller om det är första gången kan det vara svårt att veta hur du fixar högsta betyget. Var lugn och andas ut, här är tipsen du behöver för ett A!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-09

Bli grym på vad som helst!

Om underbarnet Mozart hade levt idag hade han klassats som medioker bland dagens hårt tränade, unga pianister. Idag vet forskare mer om vad som krävs för att bli grym på något – här är svaret på hur du kan bli grym på vad som helst!

Läs mer
Senast uppdaterad: 2018-11-20

8 tips till studenter som vill starta eget!

Är du student med drömmar om att starta eget? Det finns nog ingen tid i livet som är mer passande att testa sina vingar som under studietiden. Här har vi samlat 8 tips för dig som är sugen på att starta eget. 

Läs mer

Logga in
Happy Students
Vår Facebook
Nyhetsbrev
Prenumerera på nyhetsbrev om studier från studentum.se