Vidga dina vyer i Adelaide!

Therese Sjostrom läser en Bachelor of Management (Marketing), Bachelor of Arts (International Studies) på University of South Australia. Nu hoppas hon på en internationell karriär inom marknadsföring.

University of South Australia - UniSA

Threse längst till vänster med sina vänner från University of South AustraliaUniversity of South Australia var det självklara valet för Therese Sjöström. "Från allra första början var jag intresserad av marknadsföring och ville läsa hela min utbildning i ett engelsktalande land". Adelaide var ett inbjudande alternativ för sin storlek och dessutom så "kände jag redan folk som bodde där. Jag ville verkligen plugga där; det är ett modernt universitet mitt i staden."

"Att plugga på UniSA är en bra blandning av föreläsningar och seminarium och en bra blandning av läsuppgifter. Och även om det är högt tempo så är det roligt och lärarstaben är väldigt hjälpsam. Våra föreläsare kommer oftast från affärsvärlden." Therese är imponerad att gästföreläsarna är utvalda på grund av sin kännedom om ämnet som studenterna jobbar med. "Föreläsarna är alla bra, de är högt utbildade och har ofta lång arbetslivserfarenhet eller forskarbakgrund och de är mycket professionella."

En highlight för Therese har varit möjligheten att träffa nya vänner från hela världen och att uppleva en kultur och livsstil på andra sidan världen från sitt hemland. Therese planerar att förlänga sin internationella erfarenhet genom att göra ett halvårs praktik i ett annat land som en del av sin international studies degree. "Jag tror att den här erfarenheten kommer att lära mig massor från den verkliga världen och det kommer att vara värdefullt för mig när jag tar min examen."

Erfarenheten kommer att vara mycket värdefull efter examen eftersom Therese hoppas på att arbeta med marknadsföring inom en internationell organisation. Hennes ambition är att få en chefsposition. Studentstödet på UniSA är utformat med tanke på studenterna och deras behov. Therese har haft kontakt med Learning and Teaching Unit, Campus Central och Students Association. "De har varit mycket hjälpsamma, vänliga och det bästa är att de verkligen vill hjälpa till."

Therese pluggar vid City West campus. "Jag gillar verkligen City West campus - det är ett modernt campus mitt i stan; det är nära till allt. Det är perfekt eftersom studenter har tillgång till campus och datasalarna 24 timmar om dygnet. Campuset har två cafeterior och en bokhandel där du hittar all kurslitteratur. Biblioteket får också ordentligt med beröm. "City West har ett riktigt bra bibliotek och personalen är hjälpsam och vänlig. Jag tror att de förstår hur svårt det är för studenterna som går första året att hitta böcker i biblioteket med sina fyra våningar!" Studierummen i biblioteket och datasalarna erbjuder bra platser att plugga.

Men det är inte bara studier. "Jag bor i förorten Glenelg. Det är så nära stranden som du kan bo. Det är en jättevacker gammal stad. Allting finns här och det tar bara 20-30 minuter in till city med spårvagnen.