Utlandsstudier – För den nyfikne resenären

Du passar bäst som: Utlandsstudent

Du passar bäst som: Utlandsstudent!

Läs mer om de andra utbildningstyperna: Universitet & högskola, Yrkeshögskola, Komvux, Folkhögskola, Distansstudier.

Det finns många sätt för den ressugne studenten att kombinera sina studier med en utlandsvistelse. Om du pluggar på universitet kan du ofta läsa en utbytestermin. Om du vill testa på livet i en annan stad och lära dig av kulturen  och språket är en språkresa rätt väg att gå. Det går såklart också att ansöka till skolor utanför Sveriges gränser. Om du tycker att det verkar svårt finns det många utlandsagenter som arbetar med att hjälpa såna som dig – som se världen genom studier.

Läs artiklar och tips om utlandsstudier här!

Lär dig ett nytt språk och en ny kultur på en språkresa!

En språkresas längd och destination kan ofta skräddarsys och idag finns det också möjligheter att kombinera olika språk och destinationer i ett så kallat utlandsår. För att finansiera din språkresa kan du söka studiemedel från CSN, det går också att söka stipendier för din tid utomlands. Det finns många olika företag som arrangerar språkresor från Sverige, de kan hjälpa med dig med allt från ansökan till boende och hemresa.

Läs mer och hitta din språkresa här!

Gör en utbytestermin genom ditt svenska universitet

För studenter på universitet och högskolor finns ofta möjligheten att delta i ett utbytesprogram. Det innebär att du får läsa en termin utomlands på en utbildning som är motsvarig den du läser på i Sverige. Eftersom du gör det via din svenska utbildning blir studierna utomlands kostnadsfria och du har rätt till ersättning från CSN under din tid utomlands.

Att läsa en hel utbildning utomlands är väldigt populärt. Världen är stor och utbildningsvalen oändliga! Men det gäller att hålla koll på visum, försäkringar, lagar och kostnader. Många väljer bort utlandsstudier för att processen verkar för krånglig. Men! Det finns massa utlandsagenter som kan hjälpa dig med allt du behöver inför din studietid!

Hitta din utbildning utomlands här!

Passar dig som:

  • Är nyfiken på andra kulturer
  • Vill lära dig ett nytt språk
  • Gillar att träffa människor från hela världen.
  • Vill utöka ditt CV med en specialkompetens
  • Vill se världen!
Senast uppdaterad: 04 jul 2017

Nyhetsbrev
Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få inspiration och hjälp inför ditt utbildningsval!
Logga in